Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După gafa Ministerului Educației, ierarhia de admitere în licee a fost republicată

Ziarul Unirea
inscrieri liceu

După gafa Ministerului Educației, ierarhia absolvenţilor clasei a VIII-a la repartizarea în licee  a fost republicată

Ierarhia pe judeţe şi Bucureşti a absolvenţilor clasei a VIII-a care participă la admiterea în învăţământul liceal pentru anul şcolar 2023-2024 a fost republicată miercuri şi poate fi consultată prin accesarea linkului: http://admitere.edu.ro/.

Ierarhizarea candidaţilor se face în ordinea descrescătoare a mediei de admitere (egală cu media notelor obţinute la Evaluarea naţională) şi, pentru medii egale, prin aplicarea, în ordine, a criteriilor de departajare, respectiv: nota obţinută la proba de Limba şi literatura română, în cadrul Evaluării naţionale, nota obţinută la proba de Matematică, în cadrul Evaluării naţionale, nota obţinută la proba de Limba şi literatura maternă, dacă este cazul, media de absolvire a claselor V-VIII.

"În privinţa criteriului al treilea de departajare, precizăm că acesta se aplică doar candidaţilor care au optat pentru includerea, în calculul mediei de admitere, a notei obţinute la Limba şi literatura maternă şi care pot opta şi pentru înscrierea în unităţi de învăţământ cu predare în Limba maternă", precizează Ministerul Educaţiei.

Ministerul reiterează că eroarea de algoritm de la publicarea din 4 iulie a ierarhiei candidaţilor nu a afectat integritatea bazei de date şi că situaţia creată nu afectează procesul de completare a opţiunilor şi repartizarea computerizată a candidaţilor, în cadrul admiterii la liceu.

"Menţionăm că întârzierea faţă de momentul anunţat astăzi, 5 iulie, pentru publicarea ierarhiei se datorează verificărilor suplimentare efectuate înainte de publicare. Ne cerem scuze pentru situaţia creată şi vă asigurăm că Ministerul Educaţiei face toate demersurile pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţilor care vizează sistemul educaţional şi pentru remedierea erorilor, atunci când ele se produc", adaugă reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.