Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După Grecia, zeci de pompieri români pleacă în Franța pentru a lupta cu incendiile de vegetație

IGSU / Facebook
pompieri

40 de pompieri români au plecat duminică în Franța pentru a lupta cu incendiile de vegetație. Ei îi vor înlocui pe pompierii români aflați în misiune de la sfârșitul lunii iulie.

Anunțul a fost făcut de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

„Astăzi, 13 august a.c, un alt contingent de militari, specializat în stingerea incendiilor de pădure, a plecat către Franța pentru a-i înlocui pe colegii pre-poziționați pe teritoriul acestei țări. Astfel, cei 40 de pompieri salvatori vor fi înlocuiți cu un alt contingent de militari, format din 40 de pompieri, care vor încadra tehnica de intervenție alocată inițial pe teritoriul țării gazdă, pentru executarea misiunilor de sprijin a comunităților și autorităților locale în cazul producerii situațiilor care pot pune în pericol viața și bunurile acestora”, au anunțat reprezentanții inspectoratului.

Potrivit IGSU „în perioada 30 iulie - 02 septembrie 2023, Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, participă cu un modul național specializat de stins incendii de pădure la un program de pre-poziționare, organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar - DG ECHO, în vederea consolidării rezilienței autorităților franceze în gestionarea acestui tip de risc.”

Primul contingent format din 40 de pompieri dotați cu trei autospeciale de stingere a incendiilor de pădure, o cisternă, o autospecială cu capacitate mare, un microbuz transport personal și un autocar, a plecat din România pe 30 iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.