Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După marşul LGBT, şi protestatarii PSD au spatele asigurat: Anunţul făcut de Poliţie şi Jandarmerie

StirileTVR.ro - Tvr
jandarmeria romana, jandarmi

Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat că, pentru evenimentele anunțate sâmbătă în București, vor fi constituite echipe mixte de polițiști și jandarmi care vor asigura ordinea pe timpul manifestărilor. Pentru monitorizarea traficului, Capitala va fi survolată de un elicopter MAI.

"Pentru a păstra ordinea și siguranța publică și pentru a asigura fluenţa traficului rutier şi pietonal, ca de fiecare dată, Poliția Română, Jandarmeria Română și celelalte structuri cu atribuții în domeniu vor coopera și vor acționa în sistem integrat. Vor fi constituite dispozitive flexibile, pregătite să gestioneze orice eventual eveniment", a declarat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al IGPR, potrivit Mediafax.

Vezi şi: Roșul dilată timpul. Vezi și alți factori bizari care NE MANIPULEAZĂ percepția asupra lumii

Pe linie rutieră, IGPR va colabora cu IGAv în sensul în care un elicopter va survola, Capitala, pe toată durata zilei, și va transmite la sol informații importante despre locurile în care se formează ambuteiaje astfel încât echipajele de poliție rutieră să ajungă în zonele respective.

"Mâine, începând cu ora 13.30, până la ora 22.00, în Capitală, vor fi instituite și menținute, alternativ, anumite restricții de trafic. Astfel, politiștii rutieri împreună cu cei de ordine publică vor fi mobilizați, atât în zona principalelor puncte de staționare de pe itinerariile de deplasare ale participanților, cât și pe intrările și ieșirile din municipiu", a mai adăugat Drăgan.

Cu ocazia manifestrilor de sâmbătă din Capitală, polițiștii recomandă participanților să țină cont de informațiile pe care le primesc din partea autorităților.

"Vă rugăm să fiți prudenți și să reduceți viteza dacă vă aflați la volan și treceți pe lângă un grup de persoane, pentru a nu le pune în pericol. Nu încercați să treceți de barajele instituite de polițiștii rutieri, întrucât acestea au rolul de a proteja vieți și de a preveni accidentele rutiere.Nu parcați autovehiculele în apropiere de locul de desfășurare a manifestațiilor sau pe traseele de deplasare a manifestanților. Manifestați pașnic! Respectați indicațiile organizatorilor, dar și ale polițiștilor și jandarmilor. Misiunea lor este să vă protejeze! Dacă vi se cer documentele de identitate de către forțele de ordine, colaborați cu acestea", a mai transmis purtătorul de cuvânt al IGPR.

Sâmbătă, în București, se vor desfășura 14 evenimente, printre care Marșul Normalității organizat de Partidul Noua Dreaptă, Marșul Diversității, făcut de organizațiile LGBT, dar și mitingul PSD.

Vezi şi: Patru vitamine esenţiale pentru a te menţine sănătos şi în ce alimente le găseşti

Liderii mai multor organizații PSD din țară au declarat că au mobilizat mii de oameni pentru mitingul de sâmbătă, de la București, cei mai mulți urmând să plece din județul Olt – 10.000 de persoane și din Iași – 6.000 de susținători.

"Un miting organizat împotriva abuzurilor care se întâmplă în România de mult timp, faptul că democrația și statul de drept sunt afectate de câțiva ani în România. Facem acest miting pentru a arăta că suntem deciși să mergem până la capăt. Îi așteptăm pe toți acre vor să trăiască într-o țară liberă, în care să nu mai fie instituții aflate sub teroare, unde, din cauza unei propagande toxice uriașe se pune problema ca o putere subterană să paraziteze deciziile și să influențeze într-un mod ocult decizii importante, să permită instruziuni neconstituționale, să permită ca cetățeni români, firme românești să fie închise, zeci, mii de destine să fie distruse", a declarat, luni, după ședința PSD, Liviu Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.