Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'După moartea lui Corneliu Vadim Tudor, toată lumea a vrut să rupă bucăți din PRM'

senat

Evenimentul Zilei:

PSD are pe listele electorale un celebru prezentator comunist.

Fostul prezentator al TVR în perioada Epocii de Aur, Cornelius Roşiianu, va candida pe listele PSD pentru un mandat de senator în Ilfov.

Roşiianu locuieşte într-o vilă de lux din Pipera, în apropierea casei lui Gigi Becali, iar în perioada dictaturii comuniste era prezentator al jurnalului de ştiri al TVR, singurul post de televiziune care emitea la acea vreme.

content-image

La Revoluţie, Roşiianu a fost în centrul unui moment istoric: actorul Victor Rebenciuc le-a oferit, simbolic, un sul de hârtie igienică, celor care îi omagiaseră pe dictatorii Elena şi Nicolae Ceauşescu în toţi anii Epocii de Aur.

Ziarul Financiar:

Din când în când, din economia germană, principala piaţă a exportatorilor români, vin veşti rele. Ultima priveşte vânzările de retail, care în septembrie au înregistrat cea mai mare scădere din ultimii doi ani.

Unii analişti spun că acest pi­caj, la care se adaugă dete­rio­rarea uşoară a încrederii con­su­ma­torilor, ero­dează speranţele că avansul economiei va fi sprijinit în continuare de consumul privat.

Astfel de veşti rele par să-i fi pus pe gânduri pe consilierii economici ai guvernului de la Berlin, care au avertizat că în actuala perioadă legislativă executivul condus de cancelarul Angela Merkel nu a implementat destule reforme pentru a pregăti ţara pentru provocările pe care le are în faţă. Experţii, cunoscuţi drept “cei cinci înţelepţi”, se aşteaptă ca economia Germaniei să crească cu 1,9% anul acesta, o proiecţie mai optimistă decât cea anterioară - o creştere a PIB de 1,5%. Însă experţii şi-au diminuat estimarea pentru anul viitor de la 1,6% la 1,3%, în ton cu reducerea generală a optimismului în ceea ce priveşte evoluţia marilor economii ale lumii.

Guvernul prognozează pentru anul viitor o creştere economică de 1,4%. Într-o analiză pre­zen­tată ieri, Con­siliul Exper­ţilor Economici a ex­plicat că gu­ver­nul de coa­liţie nu a reuşit să valo­­rifice cli­matul eco­­nomic po­zi­tiv din Ger­mania şi con­­­diţiile ex­cep­­­ţio­nale de pe piaţa muncii, scrie Deutsche Welle. Rata de angajare aflată la un nivel record, creşterea salariilor reale şi costurile foarte mici ale creditării au dat un boost puterii de cum­părare a nemţilor, fă­când din consum prin­ci­palul motor de creştere econo­mică, în locul expor­turilor, notează Reuters.

Economiştii cred că votul britanicilor de a pă­răsi UE va avea doar efecte pe termen scurt “moderate” asu­pra economiei.

Experţii – patru bărbaţi şi o femeie - spun că Merkel ar fi trebuit să lanseze o ofensivă a reformelor şi că puţinele schimbări pe  care guvernul le-a făcut s-ar putea dovedi chiar vătămătoare pentru economia de piaţă liberă.

Consilierii au menţionat introducerea salariului minim în toate sectoarele economiei şi cele câteva schimbări prudente făcute în sistemul de pensii. Ei au subliniat că este important să se renunţe la toate creşterile de taxe “ascunse” şi nejustificate şi să se revină asupra chestiunii vârstei de pensionare luând în considerare că speranţa de viaţă este mult mai mare acum.

Merkel a respins criticile consilierilor. “La noi întotdeauna este vremea reformelor. Cred că guvernul federal simte şi crede că introduce permanent reforme”, a spus cancelarul.

Orice critică la adresa guvernului de coaliţie poate pune probleme partidelor aflate la guvernare în condiţiile în care pentru toamna anului viitor sunt programate alegeri federale, iar popularitatea formaţiunilor antisistem creşte.

Consiliul de experţi şi-a îndreptat ţinta criticilor şi spre Banca Centrală Europeană, cerând instituţiei să renunţe sau cel puţin să reducă amploarea programului său de achiziţii de obligaţiuni. Consilierii au acceptat că politica ultrarelaxată a băncii centrale a zonei euro a ajutat iniţial economia regiunii să avanseze.

Realitatea.net:

După moartea lui Corneliu Vadim Tudor, ”toată lumea a vrut să rupă bucăți din PRM”, dar acum ”partidul e din nou puternic” și, deși listele pentru alegerile parlamentare din această iarnă au fost respinse de instanță, Partidul România Mare va candida, susține purtătorul de cuvânt al formațiunii, actorul Florin Zamfirescu.
”Partidului România Mare i spune că nu există, fiindcă toată lumea din țară a început să fie atentă la acest partid și trebuie deturnați”, consideră actorul Florin Zamfirescu, adăugând că ”dacă n-ai pantofii făcuți, nu te primește în sala de mese. Nu contează că tu vii și propui ceva. E ultima șansă a omenirii. Eu sper că lucrurile se vor așeza la locul lor”.
Ceea ce traversează Partidul România Mare în aceste momente este cea mai bună modalitate de a arăta lumii că PRM există și că ”este singurul partid cu adevărat patriotic” dintre cele care ne înconjoară și singurul care nu a fost la putere până acum, neputând fi învinovățit de nimic din dezastrele pe care le traversăm cu toții, a afirmat actorul.
În opinia lui Florin Zamfirescu, PRM este singurul partid naționalist pentru că în încercările de a coaliza ”toate aceste curente într-un singur șuvoi ne-am izbit de neputință, de nedorința de-a o face. Ne-am lovit de un refuz”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.