Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După post, ne vom simți mai ușurați și întineriți, atât cu sufletul, cât și cu trupul, spune IPS Serafim

Mitropolia
serafim

În mesajul pastoral cu ocazia Postului Sfintelor Paşti, Mitropolitul Serafim al Germaniei a îndemnat la „postirea cu bucurie, fiecare după putere”.

Ierarhul rezumă cele trei cerinţe ale Mântuitorului Hristos consemnate în Evanghelia din Duminica Izgonirii lui Adam din Rai: iertarea semenilor, postul și neagonisirea de bunuri materiale, potrivit basilica.ro.

Vezi și: Nicu Covaci spune că s-a vindecat de COVID cu 'acel medicament care se extrage din prună': 'Virusul ăsta nu rezistă la căldură'

La fiecare în parte, Mitropolitul Serafim are câte un sfat:

„Să iertăm și noi din inimă pe cei care ne-au greșit, căci altfel postul și rugăciunea nu sunt primite de Dumnezeu”.

„Să încercăm deci să postim cu bucurie, fiecare după putere, pe toată durata Postului și ne vom convinge de binefacerea lui. După șapte săptămâni de post ne vom simți mai ușurați și mai întineriți, atât cu sufletul, cât și cu trupul”.

„Să ascultăm de cuvântul Domnului și să nu ne lipim inima de bani și de bunurile lumii acesteia, adunându-ne comori aici pe pământ, ci să ne adunăm comori în cer, prin binele făcut semenilor noștri”.

Părintele Mitropolit a amintit că Duminica Izgonirii lui Adam din Rai este Duminica împăcării întrucât, după rânduiala Bisericii, credincioșii își cer iertare unii de la alții, pentru ca postul lor să fie bine primit de Dumnezeu.

„Eu sunt cel dintâi care îmi cer iertare tuturor pentru tot ce v-am putut greși, cu voie sau fără de voie, cu știință sau cu neștiință. La rându-mi, vă iert din inimă pe toți și mă rog ca bunul și milostivul Dumnezeu să vă binecuvânteze, să vă dăruiască iertare de păcate, sănătate și toate cele de folos pentru viața aceasta și pentru mântuirea sufletului”, a spus Mitropolitul Serafim.

„Vă urez tuturor un post binecuvântat, cu bucurie și cu pace în suflet!”, le-a transmis credincioşilor ierarhul român.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.