Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După scandalul vaccinării lui Klaus Iohannis, șeful campaniei de vaccinare face apel la calm: 'Comunicarea oficială ar trebui să fie marcată de echilibru'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Valeriu Gheorghiță

Astăzi, 21 decembrie, a avut loc o ședință a Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), în care s-a analizat stadiul pregătirilor pentru recepția și distribuția, în România, a primei tranșe de vaccinuri.

Unul dintre aspectele importante a vizat informarea cetățenilor și crearea instrumentelor necesare care să acopere nevoia de informare, în toate etapele campaniei de vaccinare.

În timpul întâlnirii, Președintele CNCAV, col. dr. Valeriu Gheorghiță, a subliniat: „Vaccinarea este un act medical, iar comunicarea oficială pe marginea acestui subiect esențial ar trebui să fie marcată de echilibru, normalitate, de preocuparea pentru asigurarea unui mediu favorabil vaccinării, pentru respectarea siguranței și a dreptului la intimitate al beneficiarilor vaccinării”.

Citește și: SCANDAL MONSTRU în USR-PLUS, după decizia lui Vlad Voiculescu: 'E corect oare ca USR să fie pus în fața faptului împlinit și să i se comande ca unui răcan'

Președintele Klaus Iohannis se va vaccina anti-Covid în a doua etapă a campaniei, deși le-a făcut specialiștilor propunerea de a fi printre primii vaccinați pentru a fi un exemplu și a le da oamenilor încredere.

"În cadrul grupului de lucru președintele Klaus Iohannis ne-a ridicat această propunere ca să o evaluăm și răspunsul a fost, după ce ne-am consultat cu toți experții, că nu este de dorit.

Pentru că, dintr-un gest care se dorește a convinge și a întări încrederea în vaccinare se pot crea alte speculații și nu am dorit acest lucru pentru că se distrug toată credibilitatea noastră și toată munca.

Klaus Iohannis nu este în prima categorie de vaccinare. Președintele este în etapa a doua de vaccinare conform strategiei.

De aceea, Klaus Iohannis a anunțat că se va vaccina când îi va veni rândul conform strategiei de vaccinare", a declarat la Digi24 medicul Valeriu Gheorghiță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.