Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După Sibiu, și preoții din Mureș renunță la alocări de fonduri în favoarea spitalelor: 250.000 lei

impacare intelegere

Preoții din Mureș au cerut Consilului Județean să redirecționeze suma de 250.000 lei, alocată cultului ortodox pentru anul 2020, către spitalele care îngrijesc pacienți infectați cu Covid-19, potrivit basilica.ro.

Anunțul vine la o săptămână de la gestul preoților sibieni care au renunțat la 1.500.000 lei pentru spitalul lor județean.

Citește și: Marcel Vela a fost în inspecție! Unde s-a dus în control șeful Internelor

Astfel, urmare a cererii preoților din protoieriile Târgu-Mureș, Reghin, Sighișoara, Luduș și Târnăveni, Consiliul Județean Mureș a dirijat suma către spitale, în vederea susținerii luptei împotriva epidemiei de coronavirus.

Tot în sprijinul bolnavilor de coronavirus, clericii din Protopopiatul Reghin, prin efortul lor, al familiilor acestora și al enoriașilor, s-au reunit într-un gest de solidaritate, donând suma de 62.000 lei pentru compartimentul de Anestezie și Terapie Intensivă al Spitalului Municipal „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin. Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea unui aparat de ventilație mecanică, informează Arhiepiscopia Alba Iuliei.

Citește și: Un fost șef SIE a făcut totul public! Atac devastator la un deputat USR, pe tema pensiilor speciale: Egali eram în comunismul acela după care tânjiți dvs

Arhiepiscopul Irineu al Alba Iuliei a aprobat inițiativele clericilor. Mai mult, ierarhul a oferit un spațiu de cazare al la Mănăstirii „Hristos Pantocrator” din Alba Iulia pentru cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență Alba.

Toate aceste activități din Arhiepiscopia Alba Iulia fac parte din programul eparhial „Solidaritate pentru Viață”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.