Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dureri de cap, amețeli, spasme musculare și stare de leșin? Mulți români nu știu micul detaliu care le cauzează

www.hotnews.ro
durere de cap, lovitură la cap

Vi s-a întâmplat să vă confruntați cu dureri de cap, amețeli, spasme musculare și stare de leșin? În sperietura de moment e posibil să vă imaginați cele mai negre scenarii. Că aveți vreo boală incurabilă sau că nu veți mai funcționa niciodată la nivel optim. Specialiștii spun că surse acestor simtome poate fi una banală, o mică neglijență, cum ar fi aceea de a nu bea suficientă apă!

Cum ne hidratăm corect

Cantitatea optimă de apă de care corpul are nevoie este de minimum 2 litri, zilnic, însă, pe de altă parte, și excesul de apă sau hiperhidratarea poate să afecteze starea de sănătate.

Oricare dintre noi trebuie să fim atenți la semnalele trimise de organism, la senzația de sete. Aceasta apare când corpul pierde din cantitatea optimă de apă, moment în care organismul este avertizat că este momentul să fie hidratat, informează CSID.

Hidratarea este importantă, însă o atenție sporită trebuie acordată și felului de apă consumat. Specialiştii recomandă apa de la robinet filtrată, atât adulților, cât şi copiilor. Aceasta are un conţinut echilibrat, benefic pentru un organism sănătos.

Filtrarea este cu atât mai importantă în zonele cu aprovizionare cu apă din surse mai puțin sigure sau în perioade când filtrele rețelelor urbane sunt depășite. Prin filtrare sunt eliminate sau se reduc semnificativ impuritățile, eventualii paraziți sau alte sedimente apărute pe traseul apei până la robinet.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.