Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Durerile erau tot mai mari. Nu îmi mai puteam controla pașii!' - Experiența unei paciente operată la picioare

Radu Pop
Sanador
durere de picioare

Monturile, cunoscute și sub denumirea de hallux valgus, reprezintă o problemă foarte des întâlnită, mai ales în rândul femeilor, dar care este adesea ignorată până în momentul în care apare durerea iar mersul este afectat. Cauzele de apariție a monturilor sunt multiple, de la purtarea de încălțăminte incomodă, în special cea cu vârf îngust și toc înalt, până la presiunea constantă exercitată asupra articulației.

Din cauza durerilor mari provocate de monturi, Mihaela a ales să vină la un consult de ortopedie, la Dr. Codrin Huszar, medic primar ortopedie și traumatologie, la Spitalul Clinic SANADOR.

„Durerile deveneau tot mai mari. Apăreau la mers, indiferent de tipul de încălțăminte pe care-l foloseam. Mă durea când purtam pantofi cu toc potrivit sau fără toc, la cei sport, chiar și la saboți. Iar durerea a crescut în intensitate, astfel încât, la un moment dat, ajunsesem să nu îmi pot controla pașii. Ba chiar am ajuns în faza în care mă trezeam și noaptea din somn din cauza durerilor.”, își amintește Mihaela.

După examinarea clinică a pacientei și efectuarea unor investigații specifice, Dr. Codrin Huszar i-a recomandat Mihaelei o intervenție chirurgicală minim invazivă pentru corectarea monturilor, de altfel singurul tratament eficace în astfel de situații.

„În prima fază, m-am hotărât să mă operez la piciorul drept. (...) Însă, pentru că postoperator m-am simțit foarte bine, în ciuda legendei care susține că o astfel de intervenție este urmată de dureri postoperatorii mari, am decis să nu mai aștept și am făcut și a doua intervenție mult mai repede, după numai zece zile”, povestește pacienta.

Recuperarea a fost ușoară, pacienta reluându-și activitățile zilnice la scurt timp după intervenție. „Am putut să merg, am putut să conduc, la un interval de 7 zile. Ba mai mult, la aproape o lună de la cea de-a doua intervenție am fost nașă și am dansat la nuntă în ghetuțele ortopedice. Ghetuța ortopedică am purtat-o timp de 6 săptămâni. Apoi m-am întors la încălțămintea clasică, mai joasă, deci nu neapărat pe tocuri. În prezent sunt în stare să parcurg 10.000 de pași zilnic.”, conchide fericită pacienta.

La SANADOR, pacienții cu monturi, dar și cei cu alte afecțiuni ale aparatului locomotor, au acces la consulturi de specialitate și investigații avansate, realizate de medici foarte bine pregătiți și cu o vastă experiență, cu ajutorul unor echipamente ultraperformante. Atunci când există indicație pentru tratament chirurgical, ori de câte ori este posibil intervențiile sunt realizate la Spitalul Clinic SANADOR minim invaziv, în condiții de maximă siguranță. În cazul unor urgențe ortopedice, pacienții au acces nonstop la Compartimentul de Primiri Urgențe SANADOR, singurul compartiment de acest fel din sistemul medical privat, în Spitalul Clinic SANADOR funcționând 24 de linii de gardă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.