Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

E-Distribuție Dobrogea lucrează la remedierea avariilor provocate de fenomenele meteo

electricitate electric

86 de echipe de intervenție ale E-Distribuție Dobrogea lucrează la remedierea avariilor provocate de fenomenele meteo: peste 200 de stâlpi rupţi și peste 56 de km de linii electrice care trebuiesc înlocuite, informază compania, scrie Mediafax.

Echipele E-Distribuție au instalat în ultimele zile 77 grupuri electrogene, inclusiv 17 trimise de către ISU, pentru a alimenta clienți din zona localităților Urziceni - Lehliu. Va continua montarea de grupuri electrogene în zonele vulnerabile.

Depunerile semnificative de chiciură pe instalaţii precum şi vântul puternic ce a dus la formarea femomenului de galopaj a reţelelor, copacii încărcaţi cu gheaţă din apropierea liniilor electrice ce au provocat căderi de crengi asupra rețelei, precum şi îngreunarea instalaţiilor cu un strat masiv de gheaţă a produs toate aceste defecţiuni majore în instalaţii. Accesul este îngreunat în continuare de vizibilitatea redusă din cauza ceţii dense din zonă - până la ora 11:00 fiind valabil codul galben de vreme rea pentru ceață care reduce vizibilitatea local sub 200 m și izolat sub 50 m.

Citește și: Cinci mașini au fost avariate, iar o persoană a fost rănită într-un accident rutier

În data de 29 ianuarie, la ora 10:00, situaţia se prezenta astfel: pe aria judeţelor Călăraşi şi Ialomiţa, 10 linii de înaltă tensiune, din cauza galopajului şi a depunerilor masive de chiciură pe conductori, au înregistrat defecţiuni prin ruperea conductorilor şi a unor componente de reţea, fiind afectată alimentarea cu energie electrică a 4 staţii de transformare.

În judeţul Călăraşi sunt nealimentate 12 linii de medie tensiune parţial, fiind înregistrate avarii în localitățile Dor Mărunt, Frăsinet, Gurbăneşti, Ileana, Săruleşti, Valea Argovei.

În judeţul Ialomiţa sunt nealimentate 18 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 7 linii de medie tensiune parţial, fiind înregistrate avarii în localități: Adâncata, Armăşeşti, Dragoeşti, Dridu, Fierbinţi Târg, Jilavele, Moviliţa, Roşiori, Sineşti, Bărbuleşti, Garbovi, Ciocârlia, Cotorca, Grindaşi, Valea Măcrisului, Manasia, Urziceni, Broşteni, Ion Roată, Alexeni, Coşereni, Bărcăneşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.