Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Earthjustice acuză Statele Unite că vor să țină în detenție temporară copiii imigranți într-o bază contaminată cu substanțe cancerigene

radioactive

La o bază militară pe care administraţia SUA o are în vedere pentru detenţia temporară a copiilor imigranţi se găsesc toxine care pot periclita sănătatea, arată un raport publicat marţi de grupul ecologist Earthjustice, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Vești bune! Femeile nu vor mai plăti impozit- Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească

Reuters reaminteşte că în iunie anul trecut secretarul american al apărării, Jim Mattis, a anunţat că militarii se pregătesc să asigure cazarea unor familii de imigranţi la baza Fort Bliss a armatei din El Paso şi a unor minori neînsoţiţi la baza aeriană Goodfellow din San Angelo, ambele în statul Texas.

Earthjustice afirmă că a identificat în apropiere de Goodfellow patru obiective - o fostă groapă de gunoi, un poligon de artilerie, un depozit de carburanţi şi poligoane de tir - din categoria celor pentru care se alocă fonduri în cadrul unui program naţional de decontaminare. Unele din aceste zone au fost deja decontaminate, dar mai sunt necesare teste pentru a garanta siguranţa.

"Dacă se permite asta, aproximativ 7500 de copii imigranţi vor fi deţinuţi într-o zonă contaminată cu plumb, arsenic, benzen, PFAS (compuşi organici cu fluor - n. red.) şi o mulţime de alte substanţe nocive asociate cu riscuri crescute de cancer şi afecţiuni permanente ale dezvoltării neurologice", arată raportul citat de Reuters.

Potrivit Earthjustice, raportul se bazează pe documente publice ale forţelor aeriene ale Statelor Unite, care detaliază anchetele, inspecţiile şi studiile de fezabilitate în cadrul programului federal de decontaminare şi a fost întocmit după ce US Air Force a refuzat să furnizeze documentaţia solicitată despre planul de cazare.

Departamentul Sănătăţii şi Serviciilor Umane a comunicat printr-un purtător de cuvânt că a efectuat vizite preliminare la Goodfellow, Fort Bliss şi alte obiective din statele Arkansas şi Texas, pentru a stabili dacă sunt adecvate în vederea înfiinţării de centre de detenţie, dar niciuna din destinaţiile respective nu este luată în considerare în prezent.

Un avocat al Earthjustice şi-a exprimat îngrijorarea faţă de posibilitatea ca preşedintele Donald Trump să declare starea de urgenţă naţională la frontiera Statelor Unite cu Mexicul, ceea ce ar duce la accelerarea construcţiei centrelor de detenţie. O evaluare preliminară de mediu efectuată în iulie anul trecut de forţele aeriene nu a constatat un impact semnificativ al proiectului; ar fi deci posibilă construcţia urgentă.

Aproape 12.000 de minori neînsoţiţi se aflau anul trecut în circa 100 de adăposturi din SUA, potrivit datelor Departamentului pentru Sănătate. Administraţia de la Washington a implementat o politică de "toleranţă zero", conform căreia imigranţii ilegali sunt închişi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.