Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ecaterina Andronescu ANUNȚĂ schimbări IMPORTANTE în Educație: Este greu să vii în faţa elevilor dacă eşti tu un profesor de nota 5

antena3.ro
andronescu

Ministrul Educatiei , Ecaterina Andronescu, sustine că la nivelul ministerului se cauta solutii pentru ca cei care nu promoveaza examenul de titularizare sa nu mai poata fi nici suplinitori. De asemenea, ministrul spune ca noua lege a educatiei va fi gata pana la sfarsitul lunii martie.

„Este greu să vii în faţa elevilor dacă eşti tu un profesor de nota 5. Şi, de aceea, probabil că vom găsi o formulă în aşa fel încât cei care nu promovează examenul de titularizare să nu mai poată fi cuprinşi în învăţământ nici măcar suplinitori. E bine să luăm în considerare liceele pedagocice. Să nu uităm că toate aceste licee au clase sau grupe de exercițiu pe care elevii învață să fie dascăli. Pedagogia și principiile pedagocie se lipesc mult mai bine la vârsta asta. Postliceala, modulele astea pedagocice s-au dovedit insuficiente”, a spus Ecaterina Andronescu la Digi 24.

Citeste si Inspecția Judiciara, în acțiunea disciplinară care o vizează pe Cristina Tarcea: S-a încălcat dreptul la un proces echitabil

Ministrul a vorbit și despre noua lege a educației.

„Legea trebuie să fie gata. Avem obligația, ne-am angajat să fie gata pe 30 martie să o transmitem către Parlament. Cred că trebuie finalizată mai repede, la sfârșitul lunii ianuarie, jumătatea lunii februarie. Și construcția legii va fi făcută prin dezbatere. Nu e important să ai o lege nouă, e important ca ce e scris acolo să fie acceptat de sistemul de învățământ, de profesori, dar și de părinți și de societate”, a spus Ecaterina Andronescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.