Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipa belgiană Alpecin-Fenix refuză să participe la Turul Sibiului, din cauza pandemiei cu coronavirus din România

ciclism

Echipa Alpecin-Fenix a renunţat să participe la Turul Sibiului, competiţie care va avea loc în perioada 23-26 iulie, din cauza înmulţirii cazurilor de Covid-19 în România, informează site-ul radioteleviziunii belgiene RTBF, informează Agerpres.

Citește și: Dezastru în fotbalul american: 72 de sportivi sunt infectați cu coronavirus

"Ţinând cont de creşterea recentă a numărului de cazuri noi de Covid-19 în România, ţara este considerată ca o zonă de risc (trecând de la codul verde la cel portocaliu) de către ministerul belgian al Afacerilor Externe", a indicat echipa belgiană într-un comunicat publicat joi.

"Aceasta implică măsuri suplimentare pentru călătorie, iar după întoarcere este puternic recomandată o carantină de 14 zile . Staff-ul nostru medical estimează că participarea noastră la Turul Sibiului este responsabilă faţă de ciclişti, de membrii staff-ului şi de public. În consecinţă, vom relua competiţia pe 1 august cu Strade Bianche", a adăugat Alpecin-Fenix.

Liderul acestei competiţii, olandezul Mathieu van der Poel, urma să reia competiţia în Turul Sibiului, notează RTBF. Van der Poel este triplu campion mondial la ciclocros şi câştigător al cursei Amstel Gold Race în 2019.

La rândul lor, organizatorii Turului Sibiului au indicat, pe pagina de Facebook a competiţiei, că Alpecin-Fenix nu va mai participa.

"Împreună cu organizatorii Turului Sibiului am monitorizat situaţia permanent. Din păcate noi am ajuns la concluzia că deplasarea în România nu mai constituie o opţiune... Vrem să mulţumim organizatorilor competiţiei pentru înţelegerea şi cooperarea din ultimele săptămâni", au transmis reprezentanţii Alpecin-Fenix într-un comunicat, potrivit organizatorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.