Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Echipele SIAS au acționat, în 2019, în 9 alerte privind amplasarea de dispozitive explozive

facebook.com
 IGPR

În primele 9 luni ale anului 2019, pirotehniștii SIAS au intervenit în 9 cazuri de amenințare cu amplasarea unor dispozitive explozive, însă nicio avertizare cu bombă nu a fost confirmată, informează IGPR. Echipele au verificat și 5 pachete și 3 mașini suspecte, alertele nefiind confirmate, potrivit Agerpres.

Polițiștii pirotehniști din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale (S.I.A.S) de cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (I.G.P.R.) au participat, în primele 9 luni ale anului, la 1.573 de misiuni, 63 dintre ele vizând asigurarea unui climat de siguranță ordinii la festivalurile de Neversea și Untold ,executând totodată controale antiteroriste pe stadioane sau la alte evenimente publice.

Citește și: Descoperire ȘOCANTĂ în cazul crimelor de la Caracal: Jurnaliștii au găsit noi oase, în locul în care Dincă ar fi aruncat resturile cadavrului Luizei

Echipele S.I.A.S au intervenit la 9 situații în care au fost alertate cu privire la instalarea unor dispozitive explozive.

“Polițiștii de la Detașamentului Pirotehnic din cadrul S.I.A.S. intervin în cazurile în care se primește un telefon în legătură cu un bagaj sau un colet suspect, constată dacă în anumite obiective există explozivi, pentru a neutraliza, la nevoie, dispozitivele și a înlătura orice risc de explozii. Pirotehniștii au acționat în teren, ca urmare a 9 apeluri telefonice primite, ce au vizat amenințarea cu amplasarea de dispozitive explozive improvizate. De asemenea, au verificat 5 colete și alte 3 autovehicule suspecte, pentru a preveni orice risc”, se arată într-un comunicat de presă al IGPR.

Niciunul dintre cele 17 apeluri nu s-a confirmat, mai arată sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.