Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ecologiștii (PER) îi provoacă pe candidații la președinția României să răspundă la câteva întrebări

per.ro
sigla PER - Partidul Ecologist Roman

Partidul Ecologist Român ii provoacă pe cei doi candidați la presedinția României, respectiv pe doamna Viorica Dancilă și pe domnul Klaus Iohannis, să raspundă la un set de întrebari care, fie nu au fost adresate sau au fost tangențial abordate, fie au fost evitate:

1.  Intrucât tematica privind schimbările climatice se dezbate tot mai mult în state importante din lume, cum vă raportați la acest fenomen și ce informații aveți despre situația actuală in România, din acest punct de vedere?

2. Sustineți interzicerea exportului de buștean și cherestea pe 10 ani, proiect foarte dorit de ecologiști?

3. Intrucat legislativele de până astăzi nu au manifestat interes pentru proiectele ecologiste, veți organiza un Referendum național pentru a întreba românii dacă vor interzicerea tăierilor de padure pe 20 ani, cu excepția lemnului de foc și a lucrărilor de întreținere a pădurii? (solicitare a Partidului Ecologist Român)

4. Care ar trebui sa fie poziția unui președinte patriot vis-à-vis de cazul Roșia Montană, dat fiind procesul în curs de desfășurare și experiența UNESCO?

5. Sunteți de-acord ca investitorii din România să utilizeze cianura și tehnologii agresive cu mediul înconjurator, în acțiunea lor de exploatare, pe teritoriul României?

6. Vă rugam să ne mentionați 3 eșecuri ale Ministerelor Mediului și Apelor și Pădurilor și care credeți că ar fi fost soluțiile- domnul Klaus Iohannis se va raporta la guvernele Cioloș și Orban, iar doamna Viorica Dancilă, la Guvernele PSD, din ultimii ani.

7. Dacă ar fi să schimbăm Constituția României, ce fel de republică v-ati dori pentru România? Ați susține schimbarea articolelor privind concesionarea resurselor naturale ale României? În ce sens?

8. Sustineți desecretizarea tuturor contractelor și a anexelor de concesionare și vânzare a resurselor naturale ale României?

9. Cum vă pozitionati  vis-à-vis de informația UE că anual în România mor 27.000 români din cauza poluarii și că deja a fost declanșată procedura de infringement asupra țării noastre din cauza poluarii ridicate din Iași, Brașov și București?10. Ce părere aveți despre construirea unui incinerator de deșeuri în București?

11. Ce părere aveți despre gestionarea deșeurilor din România și ce le spuneți românilor care se plang de aerul irespirabil din localitățile aflate în vecinătatea gropilor de gunoi sau a depozitelor de deșeuri?

12. Sustineți Legea Răspunderii Magistraților?

13. De ce nu s-au început lucrările privind construcția de autostrăzi? Domnul Klaus Iohannis se va referi la  “guvernul meu 1” si la “guvernul meu 2” (raportându-se la declarațiile ministrului Florin Cîțu și ale premierului Ludovic Orban pe această temă) iar doamna Viorica Dancilă, la guvernele PSD.

14. Considerați că astăzi, pachetul legislativ de care beneficiază minoritățile etnice naționale sunt suficiente? Cum vă raportați la solicitările privind autonomia teritorială?

15. Vă asumați punerea în dezbaterea CSAT a programului PER  “O direcție echitabilă pentru România”, ca soluție la provocările climatice?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.