Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Economat Sector 5 SRL ar putea fi reorganizată: primarul Piedone vrea deschiderea procedurii insolvenței

Primaria Sectorului 5
Cristian Popescu Piedone

Consiliul Local Sector 5 ar putea aproba, în şedinţa de vineri, deschiderea procedurii insolvenţei prin reorganizare a societăţii Economat Sector 5 SRL, un proiect de hotărâre pe această temă regăsindu-se pe ordinea de zi.

Referatul de aprobare al proiectului, semnat de primarul Cristian Popescu Piedone, aminteşte că societatea a fost înfiinţată în 2001, printr-o hotărâre a Consiliului Local, cu scopul de organizare, administrare şi funcţionare a unor magazine de tip economat, informează Agerpres.

"Societatea a fost implicată în proiectul de modernizare a pieţelor din Sectorul 5 - Pieţele Rahova, Ferentari, Cotroceni, George Coşbuc şi 13 Septembrie, conform Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 238/2003, fiind, de asemenea, împuterniciţi să efectueze şi alte cheltuieli necesare prevenirii şi combaterii răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2, conform hotărârilor Consiliului Local Sector 5 nr. 81 din 15.04.2020 şi nr. 96/7.05.2020. În urma investiţiilor făcute şi a faptului că societatea nu şi-a recuperat în totalitate contravaloarea facturilor, societatea Economat Sector 5 SRL este într-o situaţie financiară delicată", prevede sursa citată.

De asemenea, se arată în referat, situaţia juridică a Economat Sector 5 SRL este neclară, deoarece nu a putut fi pusă în aplicare hotărârea Consiliului Local nr. 229 din 30 decembrie 2020, din cauza unor acţiuni în instanţă şi la Oficiul Registrului Comerţului, noul administrator al societăţii neavând dreptul de semnătură autorizată la bancă, la ANAF şi la alte instituţii abilitate ale statului.

Citește și: CTP îl face PRAF pe Klaus Iohannis: 'Ești ridicol și jenant. E de-a dreptul grotesc!'

"În acelaşi timp, trebuie creat un regim de reorganizare care să asigure un grad ridicat de transparenţă şi previzibilitate în procedură, să se maximizeze gradul de valorificare a activelor şi de recuperare a creanţelor, precum şi recunoaşterea drepturilor existente ale creditorilor şi respectarea ordinii de prioritate a creanţelor", mai prevede documentul semnat de primar.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului întocmit de Economat Sector 5 SRL, societatea are datorii de peste 37 de milioane de lei la diferite societăţi prestatoare şi datorii nerecuperate de către fosta administraţie, precum şi "plăţi făcute în derizoriu". AGERPRES/(AS - autor: Iulia Carciog, editor: Florin Marin

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.