Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Economia românească își revine după pandemie. Comisarul european Gentiloni, avertisment: 'Războiul din Ucraina va afecta această creștere'

grafic economie

Paolo Gentiloni, comisarul european pe economie, a spus, în cadrul unei vizite la Bucureşti că economia europeană şi românească îşi revine puternic după pandemie, iar creşterea economică, atât în România cât şi în UE va fi în jur de 4% în 2022.

„Am discutat despre impactul războiului în economie. Economia europeană îşi revine puternic şi aşteptăm, la nivel european şi în România, o creştere de aproximativ 4%”, a spus Gentiloni în cadrul unei conferinţe de presă comune cu ministrul de Finanţe, Adrian Câţu.

Comisarul european a admis însă că evoluţia economică va fi influenţată de războiul din Ucraina însă, adaugă el, dacă statele europene vor acţiona în sinergie impactul războiului va avea un efect limitat.

„Războiul va afecta această creştere. Am văzut deja un impact pe inflaţie, pe creşterea preţurilor energiei, mărfurilor alimentare şi ne putem aştepta ca aceste cifre să crească. De asemenea scade încrederea în economie în rândul consumatorilor şi investitorilor. Dar dacă acţionăm împreună vom reuşi să limităm impactul acestei crize”, a mai adăugat comisarul european.

Comisarul european Paolo Gentiloni efectuează o vizită la Bucureşti în perioada 28 – 29 martie 2022. Oficialul european se va întâlni cu Klaus Iohannis, președintele României, cu Nicolae Ciucă, prim-ministrul României, cu Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputatilor, cu Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne şi șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, cu Dan Vîlceanu, ministrul fondurilor europene, precum şi cu Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României. În cadrul vizitei sale, comisarul va participa și la conferinţa The Economist Romania Business & Investment Roundtable.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.