Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Economistul Mircea Coșea, după ce rata inflației a ajuns la 15,3%: 'Aceste prețuri sunt expresia unei specule. Din păcate, vestea e proastă'

Agerpres
Mircea Coșea

Românii fac față din ce în ce mai greu scumpirilor uriașe din ultimul an. Nu este nici pe departe vârful, spun specialiștii. Economistul Mircea Coșea a spus luni la Antena 3 că aceste prețuri sunt „expresia unei specule” în România.

„Din păcate, vestea e proastă, pentru că avem de suportat o iarnă grea. (...) Cred că este nevoie de luarea unor măsuri mai accentuate în ceea ce privește prețurile, mai ales la alimente, acolo unde oferta internă poate să contribuie la reducerea prețurilor.”, a mai spus Mircea Coșea.

Rata anuală a inflaţiei a urcat la 15,3% în luna august a acestui an, de la 15% în luna iulie, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

„Rata anuală a inflaţiei în luna august 2022 comparativ cu luna august 2021 este 15,3%. Rata medie a modificării preţurilor de consum în ultimele 12 luni (septembrie 2021 – august 2022) faţă de precedentele 12 luni (septembrie 2020 – august 2021) este 11,0%”, arată INS, într-un comunicat de presă transmis luni.

Cele mai mari scumpiri au avut loc la gaze, cartofi și ulei: Gaze – 70,64%; Cartofi – 54,34%; Ulei comestibil – 49,68%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.