Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Edi Iordănescu (CFR Cluj): Seto, Fatai şi Ioniţă au fost inconştienţi şi naivi, dar eu girez pentru ei

Telekomsport
Edward Iordănescu

Antrenorul echipei CFR Cluj, Edward Iordănescu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că jucătorii formaţiei Astra Giurgiu acuzaţi de dopaj, Kehinde Fatai, Takayuki Seto şi Alexandru Ioniţă, au fost "inconştienţi" şi "naivi", dar a subliniat că îi cunoaşte foarte bine şi girează pentru caracterul şi profesionalismul lor.

"Pe toţi trei jucătorii care trec prin situaţia aceasta neplăcută îi cunosc foarte bine şi eu girez pentru ei ca şi caractere şi seriozitate. Sunt sigur că ei ai făcut o greşeală, au fost naivi. Pentru că cineva care vrea să facă un astfel de gest nu se expune singur, aşa cum au făcut ei. Cei trei au greşit, au fost inconştienţi, asta e realitatea. Dar eu girez pentru profesionalismul lor", a spus antrenorul care a condus Astra Giurgiu între iunie 2017 şi aprilie 2018.

El a precizat că ar fi o lovitură pentru întreg fotbalul românesc ca Astra Giurgiu să fie exclusă din Liga I ca urmare a acestui caz de dopaj.

Citește și: Elena Udrea reacționează după ce a fost acuzată de spălare de bani și instigare la luare de mită: Nimeni nu a luat niciun ban, nici macar nu s-a platit ceva

"În ceea ce priveşte clubul Astra, nu o să îi iau apărarea pentru că am antrenat acolo, dar nu cred că ar trebui să sufere atâta timp cât nu a fost la curent cu ce s-a întâmplat. Ar fi o lovitură pentru fotbalul românesc ca Astra să fie exclusă. Astra a făcut performanţe pentru România în trecut în cupele europene, aşa că ar trebui să fim toţi solidari cu situaţia de acolo. Astra nu are nicio vină pentru ce s-a întâmplat cu cei trei jucători", a menţionat Iordănescu.

Trei jucători ai echipei Astra Giurgiu, Kehinde Fatai, Takayuki Seto şi Alexandru Ioniţă, au efectuat la o clinică din Bucureşti o terapie IV Drip, cu vitamine, a cărei concentraţie poate fi considerată interzisă de regulamentele antidoping.

Cei trei jucători au fost suspendaţi provizoriu de către Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) până la finalizarea anchetei deschise în acest caz. Fotbaliştii nu au mai jucat şi nu s-au mai antrenat cu echipa Astra Giurgiu de la sfârşitul lunii septembrie a anului trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.