Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ședință cu AMENINȚĂRI la PNL: 'Vă urcăm pe pereți!'. Doi grei ai partidului, EXECUTAȚI cu binecuvântarea lui Orban

PNL este ca un butoi cu pulbere, după ziua de ieri. În grupul PNL de la Senat a avut loc o ședință cu cuțitele pe masă, iar oamenii care nu sunt agreați de Ludovic Orban au fost executați sumar. Surse din PNL ne-au precizat că s-a lăsat cu amenințări și cuvinte grele în această ședință, totul fiind pus pe seama jocurilor interne pe care le face președintele PNL, Ludovic Orban, cel care încearcă să-și impună favoriții în funcțiile care revin parlamentarilor PNL.

Vezi și: Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, interviu pentru STIRIPESURSE.RO: Mai multe țări europene își vor muta ambasadele la Ierusalim (VIDEO)

Pe lângă decapitarea lui Daniel Zamfir, în PNL s-a ordonat tragerea pe linie moartă a doi senatori importanți, Alina Gorghiu (fost lider PNL) și Ion Popa (fost lider de grup). Aceștia au fost schimbați din funcțiile deținute în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, acolo unde Gorghiu era membru titular în Comisia care îi audiază pe judecătorii care merg la CEDO. Aceasta este una dintre cele mai importante comisii din cadrul APCE, dată fiind importanța audierilor.

Senatorul Ion Popa a explicat, pentru STIRIPESURSE.RO, că problema nu este faptul că au fost schimbați din funcții el și Gorghiu, ci modul în care s-au desfășurat lucrurile în ședință, avertizând că există pericolul unei fracturi în grupul PNL din Senat.

Nu știu, asta trebuie să-i întrebați pe cei care au operat aceste modificări. Nu e asta problema, că și eu când am fost ales am beneficiat de o majoritate, așa s-a întâmplat și acum. Problema este modul în care s-au făcut aceste schimbări.

După părerea mea s-a făcut ostentantiv, nu sunt deranjat de faptul că am pierdut o funcție, nu asta este problema, ci modul în care s-a făcut lucrul acesta. Am fost lider de grup al PNL șase sesiuni și am avut în coordonare un grup de peste 70 de senatori, cu PNL-ul vechi și PDL-ul vechi și nu se întâmpla așa ceva. Atmosfera care a fost acolo, a fost una ostilă, cu tensiuni.

Această situație s-a creat în urma unei atitudini revanșarde a unor colegi de-ai noștri. Din păcate, este vorba despre o atitudine care va duce la o fractură în interiorul grupului PNL de la Senat. Nu am reușit să înțeleg până acum ce îi mână pe colegii mei în luptă.

Înlocuirea membrilor din APCE se face la începutul sesiunii parlamentare. Eu și doamna Gorghiu am fost membri și în legislatura trecută, doamna Gorghiu este în comisia care alege judecătorii la CEDO, eu sunt membru într-o subcomisie.

Deși sunt multe delegații parlamentare, în această ședință de început de sesiune s-a discutat doar despre această delegație în care eram eu și Alina Gorghiu. La nivel de comisii s-a discutat doar despre comisia domnului Zamfir. Totul s-a făcut în mod ostentativ. S-au întâlnit unii seara și au decis care va fi împărțirea, nu s-a ținut cont de cutumele interne.”, a declarat Ion Popa.

La un moment dat, spiritele s-au încins în ședința PNL și unul dintre senatori i-a amenințat pe Gorghiu, Ion Popa și Daniel Zamfir că ”vă urcăm pe pereți”. Popa a refuzat să spună public cine este senatorul care a proferat amenințările, dar surse din PNL ne-au precizat că ar fi vorba despre Răducu Filipescu.

Mie nu-mi place să dau în primire, ca să fiu în tonul celui care a spus asta, dar în același timp și elegant, vă voi spune că n-am fost foarte atent”, ne-a mai precizat senatorul PNL.

Întrebat dacă președintele PNL, Ludovic Orban, a fost implicat în tot acest scandal, Ion Popa a evitat un răspuns tranșant.

Nu știu, habar nu am. S-a mers atât de departe încât îmi e greu să cred că domnul Orban a dat o comandă”, a mai spus Popa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.