Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ședință cu SCÂNTEI la Palatul Victoria - Tăriceanu a bătut cu pumnul în masă și a cerut ca de la trei ministere să nu se taie bani

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Călin Popescu Tăriceanu

În cadrul şedinţei coaliţiei de guvernare din această dimineaţă preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a discutat cu premierul Viorica Dăncilă şi ministrul de finanţe Orlando Teodorovici propunerea de rectificare bugetară pentru acest an. Preşedintele Călin Popescu Tăriceanu a reiterat că ALDE nu este de acord cu reducerea sumelor de la ministere de bază în dezvoltarea statului, precum ministerul transporturilor, ministerul educaţiei sau ministerul sănătăţii, conform unui comunicat transmis presei.

De asemenea, ALDE nu este de acord cu reducerea sumelor de la investiţii şi a cerut identificarea unor soluţii.

Monstrul din Caracal a primit deja prima vizită în arest - Cine i-a adus pachet și haine lui Gheorghe Dincă

În cadrul acestor discuţii, ALDE a propus, în vederea creşterii veniturilor bugetare şi reducerea cheltuielilor neecomunicoase, următoarele măsuri :

1. La capitolul venituri : îmbunătăţirea colectării veniturilor şi întreprinderea de măsuri de diminuare a evaziunii fiscale.

• Reducerea cheltuielilor neecomunicoase cu aparatul administrativ supra dimensionat la nivelul administraţiei centrale de stat, al agenţiilor şi autorităţilor finanţate prin bugetul de stat.

• Reducerea numărului funcţiilor de conducere în cadrul ministerelor, agenţiilor şi autorităţilor

• Reducerea cheltuielilor neecomunicoase cu bunurile şi serviciile

• Extinderea sistemului de achiziţii centralizate pentru toate entităţile din subordinea ordonatorilor principali de credite

• Reorganizarea şi descentralizarea agenţiilor şi autorităţilor din cadrul ordonatorilor principali de credite care să ducă la debirocratizare şi reducerea costurilor

• Prioritizarea cheltuielilor bugetare către investiţiile în derulare, la nivel central şi local, şi, de asemenea, alocările de fonduri către investiţiile mari de infrastructură asumate la adoptarea bugetului pe anul 2019.

Discuţiile vor fi reluate într-o următoare şedinţă a coaliţiei, la care ministrul de finanţe este aşteptat să prezinte soluţiile identificate pentru rezolvarea acestor puncte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.