Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum s-a rupt coaliția: Tăriceanu i-a recomandat lui Dăncilă să scoată PSD de la guvernare. Dăncilă a întrebat ALDE dacă votează o moțiune de cenzură / SURSE

digitalag.ro
dancila tariceanu

Șeful ALDE Călin Popescu Tăriceanu i-a recomandat premierului Viorica Dăncilă să se retragă și PSD de la guvernare, în ședința de luni dimineață a coaliției de guvernare, spun surse participante la ședință pentru STIRIPESURSE.RO.

Tăriceanu i-a zis lui Dăncilă că este un climat ostil pentru PSD-ALDE după alegerile europarlamentare și că ar trebui ca și PSD și ALDE să se retragă împreună de la guvernare. „Dăncilă a zis că PSD nu se retrage dar că se mai gândește”, au zis sursele citate.

Dăncilă a zis că nu este de acord cu restructurarea Guvernului pentru că PSD-ALDE au doar 3-4 voturi în plus față de minimul necesar și „înseamnă că practic nu mai avem majoritate”.

De asemenea, Dăncilă a zis că sunt mai mulți miniștri pe care nu poate să-i schimbe. Despre Niculae Bădălău a zis că e șeful uneia dintre cele mai performante organizații PSD, că Petre Daea a făcut treabă bună, că alți miniștri îi sunt prieteni buni.

Tăriceanu a informat-o pe Dăncilă că azi va anunțat că renunță la candidatura sa la prezidențiale pentru a arăta public că nu candidatul la prezidențiale a fost motivul ruperii coaliției.

Dăncilă l-a întrebat pe Tăriceanu ce va face ALDE dacă se depune o moțiune de cenzură. „Ce face un partid de opoziție”, i-a raspuns Tăriceau

Citește și: PSD mai poate sta 90 de zile la guvernare fără ALDE .

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.