Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ședință solemnă în Parlament cu prilejul aniversării a 30 de ani de la Revoluție! La eveniment va participa și Klaus Iohannis

Inquam Photos / Octav Ganea
iohannis parlament

Camera Deputaților și Senatul se vor reuni, luni de la ora 12.00, în ședința solemnă consacrată aniversării a 30 de ani de la Revoluția Română din decembrie 1989. La evenimentul din Parlament va participa și președintele Klaus Iohannis.

Decizia convocării ședinței solemne de luni a Parlamentului a fost luată, miercuri, de Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului.

„Având în vedere rolul istoric determinant pe care Revoluția l-a avut, precum și faptul că Parlamentul României are datoria morală de a omagia jertfa eroilor Revoluției Române, care s-au sacrificat pentru răsturnarea regimului dictatorial, propunem ca Parlamentul României să marcheze acest important moment istoric prin organizarea unei ședințe comune solemne consacrată împlinirii a 30 de ani de la Revoluția Română. În acest context, propunem spre aprobare organizarea ședinței comune solemne consacrată împlinirii a 30 de ani de la Revoluția Română, în data de 16 decembrie 2019, orele 12.00”, potrivit documentului aprobat de conducerea Parlamentului.

Citește și: Teodorovici, propuneri pentru sectorul economic: 'TVA să devină exigibil în momentul efectuării plății către companie'

La plenul reunit de luni vor ține un discurs: președintele Klaus Iohannis, președintele Senatului Teodor Meleșcanu, președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu, premierul Ludovic Orban, secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană și câte un reprezentant al tuturor celor opt grupuri parlamentare.

De asemenea, la ședință vor fi prezenți membrii Guvernului, foștii presedinți ai României, Principesa Margareta Custodele Coroanei, Principele Radu, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Arhiepiscopul romano-catolic de București, Arhiepiscopul Bisericii greco-catolice, președintele Curții Constituționale Valer Dorneanu și președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.