Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șef de instituție publică, trimis în judecată de DNA

DNA 1

Un sef de instituție publică a fost trimis în judecată de DNA! Directorul general al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice (DGRFP) Ploieşti, Daniel Petre, a fost trimis marţi în judecată de procurorii anticorupţie, el fiind acuzat de două infracţiuni de luare de mită, dintre care una în formă continuată (trei acte materiale).

Potrivit unui comunicat de presă al DNA Ploieşti, Daniel Petre Cristian a fost trimis în judecată în stare de arest la domiciliu pentru că a luat mită în valoare de 60.000 de lei, el având succesiv, la data faptelor, funcţiile de director executiv adjunct la Direcţia Economică din cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, cu atribuţii delegate de administrator public, şi ulterior director executiv în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Prahova.

În rechizitoriul întocmit de anchetatori se arată că Petre a primit în trei rânduri, în perioada aprilie - mai 2012, de la un denunţător sumele de 20.000 lei, 10.000 lei, respectiv 20.000 lei (în total 50.000 lei), pentru ca, în calitatea sa de director executiv adjunct al Direcţiei Economice din cadrul CJ Prahova, să favorizeze o societate la care persoana respectivă avea interese economice, în sensul atribuirii unei lucrări finanţate din fondurile CJ privind modernizarea unui drum judeţean.

De asemenea, inculpatul a promis că va face demersuri şi în legătură cu efectuarea cu prioritate a plăţilor către această societate şi pentru suplimentarea cu 20% din valoarea totală a lucrării, pe parcursul derulării contractului, se arată în documentul citat.

Ulterior, în aprilie 2013, Daniel Petre, care la acel moment era director executiv în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Prahova, a primit de la acelaşi denunţător suma de 10.000 lei, pentru a favoriza aceeaşi societate comercială, cu ocazia unui control derulat de către inspectorii din subordinea sa.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Prahova, cu propunere pentru menţinerea măsurii preventive dispusă în cauză.

Potrivit comunicatului, anchetatorii au dispus disjungerea şi continuarea cercetărilor faţă de Daniel Petre într-un dosar separat, aflat la DNA Ploieşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.