Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efect de bumerang pentru Marcel Ciolacu: afaceriștii din România migrează spre Dubai. Avantajele noului 'El Dorado' fiscal

Inquam Photos/ Octav Ganea
Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu vrea să adopte un plan amplu de reformă fiscală, iar unele dintre măsuri nu sunt tocmai pe placul oamenilor de afaceri. Analistul economic Vlad Șuleaev, consultant pentru deschiderea firmelor în zona offshore, susține că de la momentul în care a început să se discute despre reforma fiscală tot mai mulți oameni de afaceri din România plănuiesc să-și mute sediul fiscal în Dubai.

“Da, se observă o mișcare de când s-au preconizat aceste noi măsuri fiscale din România, dar și acum că ele au fost anunțate. Există o creștere a cererilor de înființare de firme pentru Dubai”, susține Vlad Șuleaev, informează Digi24.

Analistul susține că oamenii de afaceri sunt atrași de varianta Dubai pentru că acolo o societate poate plăti impozit de doar 5%.

“Cel mai mare avantaj pentru cei care vor să-și deschide firmă în Dubai este că, pentru persoane fizice, ele pot să-și mute reședința fiscală, dacă obțin viză de rezidență, care se poate obține pentru trei ani odată cu înființarea unei societăți rezidente acolo. Pot schimba, deci, și reședința fiscală ca persoane fizice, dar cu condiția să locuiască minim 180 de zile în spațiul EAI, și atunci eu devin automat neplătitor de impozite ca persoană fizică. Și pot să-mi desfășor activitatea acolo, cu o societate cu 5% impozit, acum din iunie, dar pe dividente cu 0%, asta pentru o cifră de afaceri mică”, explică Vlad Șuleaev.

 

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.