Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efect-șoc al coronavirusului la Constanța: primul politician român confirmat cu COVID-19 `bate tot` în sondaje

avangarde
sdf

Noul coronavirus poate avea efecte paradoxale în politica românească și asupra electoratului din țara noastră. Dovadă sunt și rezultatele unui sondaj realizat de Avangarde la nivelul Municipiului Constanța,  în perioada 10-18 martie, când mulți mai credeau că vom avea totuși alegeri locale în iunie.

Potrivit sondajului, la întrebarea dacă duminică ar avea loc alegeri pentru Primăria Municipiului Constanța, dvs. ce candidat ați alege, 42% dintre respondenți au indicat numele amiralului Vergil Chițac, urmat la o distanță de 3 procente de actualul primar al Constanței, social-democratul Decebal Făgădău. Uimitor este faptul că Chițac a reușit rocada la vârf cu primarul în exercițiu în cel mai ostil context mediatic posibil. Reamintim că la jumătatea lui martie, mai exact pe 13 martie, mass-media din România dădea la refuz știrea cu primul politician român confirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus, parlamentarul Vergil Chițac. Chițac fusese confirmat drept candidatul PNL de Biroul Politic Național în data de 9 martie, reuniune la care a participat o mare parte a guvernului Orban, însuși premierul și evident membrii Biroului Politic Național, toți forțați să se testeze și o parte să intre în izolare timp de 14 zile.

Așadar, perioada în care a fost realizat sondajul (10-18 martie) a prins 5 zile de linșaj mediatic la adresa senatorului care a băgat în carantină guvernul chiar la debutul crizei coronavirusului și în România. De atunci, senatorul s-a apărat, spunând că nu a știut că poartă virusul și a negat ferm că ar fi fost infectat la o reuniune NATO desfășurată la Bruxelles la finalul lunii februarie.

Total inexplicabil rămâne faptul că politicianul liberal a câștigat teren în ochii electoratului constănțean în condițiile unui asediu mediatic care l-a vizat timp de aproape o săptămână și în contextul în care pandemia cu coronavirus pune la pâmânt rata de încredere a greilor planetei – Trump a ajuns de la o o cotă de încredere de -1 la final de martie la -6 în prima jumătate a lui aprilie, potrivit unui sondaj Gallup citat de CNN

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.