Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efectele devastatoare ale revoluției fiscale! România se află printre țările cu economiile 'cele mai nefericite': 'Se îndreaptă într-o direcție greșită'

R Street Institute
deficit economie buget

România se numără printre țările care se îndreaptă într-o direcție greșită din punct de vedere economic. Potrivit Indicelui Sărăciei, publicat de Bloomberg, ţara noastră a urcat cu 16 poziţii faţă de anul trecut. Şi a ajuns pe locul 34, din 66 de economii analizate.

Specialiştii estimează o rată a inflaţiei de 3,3% pentru 2018 și remarcă că, Banca Naţională a României încearcă să ţină sub control inflaţia prin creşteri ale ratei dobânzii şi să limiteze efectele exploziei cheltuielilor guvernamentale. Banca centrală se arată îngrijorată și de condițiile din piața muncii, unde efectivul salariaților a atins noi maxime, șomajul a ajuns la un nivel minim record (4,6% în decembrie) și angajatorii găsesc cu dificultate forță de muncă corespunzătoare.

Citește și: Viorica Dăncilă, somată să-și ceară scuze public. Ce gafă uriașă a făcut premierul României

Clasamentul este realizat pe baza prognozelor naționale privind inflația și piața muncii și se concentrează asupra unui număr total de 66 economii mondiale.

Economiile cu cea mai proastă perspectivă sunt Venezuela şi Africa de Sud, iar cele mai promiţătoare sunt Thailanda şi Singapore, anunță Profit.ro.

Încă din anii 1970, economiştii americani calculează indicele nefericirii sau al sărăciei. Acesta ia în calcul rata inflaţiei şi şomajul, care de regulă provoacă cele mai grave probleme cetăţeanului de rând.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.