Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efectele pandemiei în zona transporturilor aeriene - Lufthansa, British Airways şi Norwegian Air acuză o criză fără precedent

Digi24
coronavirus

Companiile aeriene europene Lufthansa, British Airways şi Norwegian Air susţin că pandemia de coronavirus (COVID-19) provoacă o criză fără precedent, pe fondul scăderii cererii pentru cursele aeriene, şi au nevoie de ajutor, transmite Reuters potrivit Agerpres.

Vineri, grupul aerian german Lufthansa a confirmat că va solicita lichidităţi de la câteva guverne europene pentru a contracara efectele crizei provocate de epidemie.

"Lufthansa va contacta guvernele de pe pieţele sale de bază pentru a obţine lichidităţi", a precizat un purtător de cuvânt.

Grupul operează câteva branduri, inclusiv Swiss International Air Lines, Brussels Airlines şi Austrian Airlines.

British Airways, care face parte din grupul hispano-britanic IAG, a avertizat vineri că, din cauza impactului coronavirusului, compania aeriană "nu poate susţine actualul număr al angajaţilor" şi că "se vor pierde locuri de muncă", temporar sau pe termen lung, potrivit EFE.

Într-un mesaj video, CEO-ul companiei, spaniolul Alex Cruz, a afirmat că propagarea Covid-19 a provocat "o criză de proporţii globale" pentru transportul aerian, din cauza scăderii radicale a cererii, în urma suspendării unor evenimente şi interzicerii călătoriilor.

BA va trebui să reţină la sol avioane, "aşa cum nu a mai făcut-o niciodată", a spus oficialul, care a data asigurări că actuala criză este mai rea decât cea generată acum câţiva ani de epidemia de SARS sau de atentatele din 11 septembrie 2001, din SUA.

În mesajul cu titlul "Supravieţuirea British Airways", el a explicat că managementul negociază cu sindicatele cea mai bună metodă de a reduce personalul şi susţine că va face tot posibilul să ofere flexibilitatea clienţilor.

Şi şeful Norwegian Air, Jacob Schram, a anunţat vineri că firma are nevoie de numerar în următoarele săptămâni, pentru a încerca să depăşească criza provocată de pandemie, şi şi-a exprimat optimismul că Executivul norvegian va ajuta la asigurarea finanţării.

"Este important să obţinem lichidităţi în următoarele săptămâni, nu în următoarele luni", a avertizat Jacob Schram.

Industria aeriană s-ar putea confrunta cu noi falimente, ca urmare a scăderii cererii pentru cursele aeriene din cauza pandemiei. Luna aceasta, operatorul aerian regional Flybe din Marea Britanie a anunţat că a fost plasat sub administrare specială. Flybe este printre primele companii aeriene care ies din afaceri de la debutul crizei.

Şi alţi operatori aerieni importanţi, cum ar fi British Airways, easyJet, Lufthansa şi United Airlines, au anunţat măsuri de reducere a costurilor pentru a face faţă scăderii semnificative a rezervărilor. Tot din cauza temerilor investitorilor privind efectele epidemiei, acţiunile Norwegian Air au pierdut într-o lună aproximativ 80% din valoarea lor.

Veniturile companiilor aeriene ar putea scădea anul acesta cu o sumă cuprinsă între 63 şi 113 miliarde de dolari, în funcţie de extinderea epidemiei de coronavirus (Covid-19), a avertizat luna aceasta Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA).

Anul trecut, veniturile totale ale industriei aeriene s-au situat la 838 miliarde de dolari.

IATA reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.