DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Efectele ploii înghețate - E-Distribuție Dobrogea trebuie să înlocuiască 56 de kilometri de rețele electrice trebuie înlocuite

www.magnanews.ro
energie electrică

Echipele de intervenție ale E-Distribuție Dobrogea și ale contractorilor se concentrează pe remedierea avariilor provocate de fenomenele meteo din ultimele zile, peste 20 km de reţea de joasă tensiune, peste 20 km de reţea de medie tensiune şi 16 km de reţea de înaltă tensiune trebuie înlocuite, informează mediafax.

Un comunicat al Enel arată și alte probleme: peste 150 de stâlpi de joasă tensiune, peste 50 de stâlpi de medie tensiune şi 2 stâlpi de înaltă tensiune au fost rupţi în urma condiţiilor meteorologice deosebite.

Depunerile semnificative de chiciură pe instalaţii precum şi vântul puternic ce a dus la formarea fenomenului de galopaj a reţelelor, copacii încărcaţi cu gheaţă din apropierea liniilor electrice ce au provocat căderi de crengi asupra liniilor electrice din apropiere, precum şi îngreunarea instalaţiilor cu un strat masiv de gheaţă a produs toate aceste defecţiuni majore în instalaţii. Accesul este îngreunat de vizibilitatea redusă din cauza ceţei dense din zonă.

E-Distribuție Dobrogea continuă intervenţiile în teren cu cele 84 de echipe proprii şi ale contractorilor societății, împreună cu personalul operativ – dispeceri, pentru restabilirea în cel mai scurt timp posibil a alimentării cu energie electrică a consumatorilor din zonele afectate de condiţiile meteo deosebite (cod galben, cod portocaliu de vreme rea cu depuneri masive de polei şi cu vânt puternic).

Au fost instalate 62 grupuri electrogene, inclusiv 17 trimise de către ISU, pentru a alimenta clienți din zona zona localităților Urziceni - Lehliu. Se continuă montarea grupurilor electrogene în zonele vulnerabile.

În data de 28 ianuarie, la ora 16:00, situaţia se prezenta astfel: pe aria judeţelor Călăraşi şi Ialomiţa, 10 linii de înaltă tensiune, din cauza galopajului şi a depunerilor masive de chiciură pe conductori, au înregistrat defecţiuni prin ruperea conductorilor şi a unor componente de reţea, fiind afectată alimentarea cu energie electrică a 4 staţii de transformare.

În judeţul Călăraşi sunt nealimentate 5 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 7 linii de medie tensiune parţial, fiind înregistrate avarii în localitățile Belciugatele, Budeşti, Dor Mărunt, Frumuşani, Fundeni, Gurbăneşti, Ileana, Lehliu Gară, Lupşanu, Săruleşti, Vlad Țepeș.

În judeţul Ialomiţa sunt nealimentate 15 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 25 linii de medie tensiune parţial, fiind înregistrate avarii în localități: Adâncata, Albeşti, Armăşeşti, Brazii, Bueşti, Ciochina, Dragoeşti, Dridu, Fierbinţi-Târg, Jilavele, Maia, Moviliţa, Roşiori, Sălcioara, Sineşti, Bărbuleşti, Garbovi, Ciocârlia, Cotorca, Grindaşi, Valea Măcrisului, Manasia, Urziceni, Broşteni, Ion Roată, Alexeni, Coşereni, Bărcăneşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.