Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efectul 'Ponta pe autostradă': Aleşii degrabă tăietori de panglici riscă închisoarea

ponta panglica

După ce autostrada Sibiu-Orăştie a fost făcută la repezeală pentru a fi inagurată de Ponta în campania electorală, ceea ce a dus la avarii grave în mai puţin de un an, în Parlament se "coace" un proiect de lege care i-ar putea trimite după gratii pe aleşii care se grăbesc să taie panglici pentru lucrări nefinalizate.

Mai mulţi deputaţi au semnat proiectul de lege care prevede închisoare de la 3 la 10 ani pentru cei care inagurează şi dau în folosinţă lucrări înainte ca aceastea să fie finalizate. Legea vizează orice lucrare executată din bani publici, dacă, prin folosirea ei înainte de a fi gata, ar putea fi pusă în pericol siguranţa oamenilor. Cel care ia decizia să inaugureze mai devreme respectiva lucrare riscă până la 10 ani de închisoare.

„Fapta este agravată atunci când inaugurarea se petrece în timpul unei campanii electorale. Practic se vor gândi cu toţii, personal administrativ dar şi politician, se vor gândi de două, trei ori înainte să facă ce s-a întâmplat la Orăştie-Sibiu”, a declarat deputatul PNL Alexandru Nazare, iniţiatorul legii, potrivit Digi 24.

Dacă s-a produs şi un accident tocmai din cauza faptului că respectiva lucrare nu a fost terminată şi au rezultat şi victime sau distrugerea vreunui bun, atunci iniţiatorii propun o pedeapsă şi mai mare, de la 5 la 15 ani de închisoare. Lege urmează să intre în dezbaterea Senatului la începutul lunii februarie. (Foto: monitorulcj.ro)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.