Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Agenției de Informații a Apărării din SUA dezvăluie câți generali ruși au fost uciși de armata lui Zelenski

haszon.hu
razboi ucraina rusia ucraina tanc

Ucraina a ucis „între 8 și 10" generali ruși în timpul conflictului în curs de desfășurare din Ucraina, a declarat marți generalul-locotenent Scott Berrier, șeful Agenției de Informații a Apărării din SUA, anunță mediafax.

Oficialii americani au urmărit îndeaproape numărul tot mai mare de decese ale unor generali din armata rusă - un număr neobișnuit de mare pentru o armată modernă, care depășește cu mult numărul generalilor americani pierduți în cei 20 de ani de conflict în Afganistan.

Unii oficiali americani au atribuit această cifră atipică în parte sprijinului de informații oferit de Statele Unite, în timp ce alții cred că se datorează faptului că generalii ruși sunt forțați să opereze mult mai mult în prima linie a conflictului decât s-ar aștepta în mod normal, pentru a-și motiva trupele, scrie CNN.

„Faptul că Rusia pierde toți acești generali vă sugerează că acești generali sunt nevoiți să iasă în față pentru a se asigura că ordinele lor sunt executate?" a întrebat senatorul republican din Arkansas Tom Cotton.

„Da", a răspuns șeful DIA, generalul-locotenent Scott Berrier.

Berrier a spus că Ucraina este mai bine pregătită pentru a alinia soldați motivați în conflict, chiar dacă armata sa este mult mai mică decât forța rusă.

„Cred că ucrainenii au dreptate în ceea ce privește curajul și modul în care fac față apărării națiunii lor", a spus Berrier: „nu sunt sigur că soldații ruși din districtele militare rusești îndepărtate înțeleg cu adevărat acest lucru".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.