Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful agenţiei europene de control al graniţelor anunță că numărul imigranților ilegali este în scădere pentru al treilea an consecutiv

migranti

Numărul imigranţilor ilegali care au intrat în Uniunea Europeană a scăzut semnificativ pentru al treilea an consecutiv în 2018, însă numărul sosirilor rămâne ridicat, iar controale mai stricte la graniţe sunt necesare, a anunţat Fabrice Leggeri, şeful agenţiei europene de control al graniţelor Frontex, scrie Reuters, relatează News.ro.

Citește și: UE a adoptat o nouă directivă în privința drepturilor de autor în mediul digital: avantajele producătorilor de conținut

Leggeri a declarat că, în ciuda scăderii numărului imigranţilor la 150.114 în 2018 de la 204.750 în 2017, agenţia îşi înăspreşte măsurile de control la graniţe prin mai mult personal şi noi tehnologii.

„Nu este vorba de o criză a trecerilor ilegale”, a afirmat Leggeri.

Însă el a adăugat: „Toţi cetăţenii UE trebuie să fie verificaţi când se întorc sau când părăsesc UE”, afirmând că securitatea de la aeroporturi este la fel de importantă ca cea de la graniţele externe.

Numărul mare de azilanţi care au ajuns în Europa în ultimii ani a creat o criză umanitară, mii de persoane murind în fiecare an pe mare încercând să ajungă pe continent prin bărci aglomerate.

Numărul imigranţilor ilegali repatriaţi de Frontex din UE a scăzut la 13.700 în 2018 de la 14.200 în 2017.

În mijlocul crizei imigranţilor din 2016, agenţia a trimis acasă doar 3.600 de migranţi. De asemenea, deportările facilitate de statele membre au scăzut cu 5%.

Leggeri a precizat că Frontext şi alte state membre au oprit 191.000 de persoane din a intra în UE în 2018, în creştere faţă de cele 183.000 oprite în 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.