Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful CCR explică de nu mai vrea ca instituția să fie implicată în MCV: 'Nu avem dreptul să facem comentarii publice şi, cu atât mai puţin, să le criticăm'

rtv.net
valer dorneanu

Preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, spune că CCR nu mai vrea să fie implicată în Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi că va discuta cu comisia MCV doar despre activitatea Curţii, nu şi a altor instituţii, cum sunt Parlamentul, instanţele de judecată, Parchetul deoarece Curtea nu are dreptul să facă afirmaţii publice despre aceste instituţii. El spune că în cazul în care comisia va avea întrebări concrete privind activitatea CCR, Curtea îi va sta la dispoziţie.

Valer Dorneanu a fost întrebat marţi, de jurnalişti despre relaţia Curţii Constituţionale cu comisia MCV, spunând că discuţiile avute până în prezent au fost benefice pentru ambele părţi.

Citește și: Lovitură grea pentru Klaus Iohannis: Ce lege a modificat Comisia Iordache

“Am văzut şi eu reacţii care pornesc de la nereţinerea exactă a discuţiilor pe care le-am avut cu Comisia MCV. Noi am plecat de la premisa că în privinţa întâlnirilor anterioare pe care le-am avut, au fost benefice şi pentru noi şi pentru ei, dar având în vedere că în continuare în discuţiile ce se poartă, potrivit obiectivelor strategice propuse de ei, ar fi trebuit să ne pronunţăm asupra activităţii altor autorităţi publice, a instanţelor judecătoreşti, a Parchetului, a Parlamentului şi noi trebuie să ne păstrăm obligaţii de rezervă faţă de aceste instituţii. Nu avem dreptul să facem comentarii publice şi cu atât mai puţin să le criticăm”, a afirmat Dorneanu.

El a menţionat că CCR nu mai doreşte să fie implicat în Mecanismul de Cooperare şi Verificare, dar dacă această comisie doreşte să pună întrebări despre activitatea instituţiei Curtea îi va sta la dispoziţie.

Citește și: Tudorel Toader a făcut anunțul: ‘Va fi o lege cu impact financiar’ – Ce proiect pregătește ministerul său

“Am vorbit de faptul că în continuare dorim să nu mai fim implicaţi în Mecanismul de Verificare şi Control. Am şi precizat că în măsura în care comisia va avea de pus vreo întrebare concretă care să vizeze strict activitatea noastră, le stăm la dispoziţie. Nu să fim parte a acelui mecanism periodic, cu vizite, cu întâlniri şi cu răspunsuri la întrebări care vizau mai multe alte autorităţi decât noi”, a precizat preşedintele CCR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.