Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful CJ Harghita a votat cu NU la referendumul privind cotele obligatorii de refugiaţi din Ungaria

www.kronika.ro

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita şi liderul Organizaţiei Teritoriale UDMR Ciuc, Borboly Csaba, care are şi cetăţenie maghiară, a votat miercuri cu NU la referendumul din Ungaria privind cotele obligatorii de refugiaţi.

Borboly Csaba şi-a exprimat opţiunea la sediul UDMR Teritorial Ciuc, acolo unde se află amplasată o urnă şi unde cei care au dublă cetăţenie pot să depună plicul cu buletinul de vot. Preşedintele CJ Harghita a deschis în faţa presei plicul primit din Ungaria, în care se aflau toate documentele legate de exprimarea votului, a completat formularul cu datele personale şi a votat cu NU la referendumul privind cotele de refugiaţi, după care a introdus plicul sigilat în urma de vot.

Citeșre și: Băsescu așteaptă mii de simpatizanți PMP în Zalău: Când va avea loc întâlnirea

El i-a îndemnat, din nou, pe cei din Harghita care au dublă cetăţenie să participe la referendum, pentru că este un moment istoric care va arăta că statele membre pot lua decizii legate de propria soartă.

''Eu cred că este un moment istoric, când se va decide dacă statele membre ale UE pot să ia decizii legate de propria soartă sau s-a schimbat puţin mersul istoriei, în aşa fel încât să fie luate decizii de neacceptat din partea altor state sau comunităţi. De aceea noi credem că este un moment istoric din care nu numai Ungaria are de câştigat, ci tot Estul Europei'', a declarat Borboly. El a opinat că locuitorii din estul Europei nu doresc să fie cetăţeni de rangul doi şi de aceea ''este binevenit acest referendum''.

Liderul UDMR Teritorial Ciuc a adăugat că organizaţia pe care o conduce îi ajută pe toţi cei ce doresc să îşi exprime opţiunea de vot, motiv pentru care la sediile locale au fost amplasare urne unde se pot depune buletinele de vot, acestea fiind apoi transportate la consulatul general al Ungariei la Miercurea Ciuc.

''Îi ajutăm pe toţi cei care doresc să facă acest lucru, pentru a prelua voturile. Avem o urnă, cum am avut şi în 2014 la alegerile parlamentare şi asigurăm transportul până la consulat şi, totodată şi organizaţiile locale UDMR Ciuc vor face la fel, astfel încât să fie cât mai confortabilă participarea la vot, pentru ca să nu trebuiască să se mai deplaseze cetăţenii din diferite localităţi'', a spus Borboly, dând asigurări că toată procedura ''este legală''.

Şi în urmă cu două zile, preşedintele CJ Harghita i-a îndemnat pe harghitenii cu dublă cetăţenie să voteze cu NU la referendumul din 2 octombrie şi a punctat că votul nu este împotriva cotelor de refugiaţi, ci face referire la cine trebuie să decidă în această chestiune.

În Ungaria va avea loc în data de 2 octombrie un referendum în cadrul căruia cetăţenii maghiari, inclusiv cei din afara graniţelor, vor fi consultaţi în legătură cu cotele obligatorii de refugiaţi, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.