Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful CNCD îi dă o lecție USTURĂTOARE lui Cristian Tudor Popescu: 'Să citească legea, nu DEX'

CTP

Preşedintele CNCD îi dă replica lui Cristian Tudor Popescu după ce jurnalistul a anunţat că va contesta în instanţă sancţiunea primită după declaraţiile referitoare la coafura premierului Viorica Dăncilă. "Îi recomand să citească legea şi să vadă care e definiţia hărţuirii, dincolo de DEX", a declarat la Digi24 Csaba Asztalos.

"Procedura autosesizării e legală şi în 15 ani de activitate a CNCD am avut nenumărate autosesizări, deci nu e singura. Îi recomand lui Cristian Tudor Popescu să citească legea, ordonanţa 137 pe 2000 şi să vadă care e definiţia hărţuirii, dincolo de DEX. În acest caz am luat în discuţie dacă prin această exprimare s-a creat o atmosferă ostilă, degradantă, umilitoare la adresa imaginii femeii în spaţiul public în politică.

Cristian Tudor Popescu e un formator de opinie, punctul lui de vedere şi părerile lui au alt efect în societate decât al unei persoane care nu are această poziţie. Vorbim de condiţia femeii în politică, de caricaturizarea imaginii femeii în politică. Când ne luăm de aspectul fizic al acesteia sau de viaţa intimă.

Guvernul NU renunţă la legile justiţiei: Ce mesaj i-au transmis şefului Comisiei Europene - 'Nu aveam nevoie'

Această caracterizare a lui C. T. Popescu - care a fost contribuţia ei la dezbaterea publică pe subiectul zilei care era nominalizarea lui Dăncilă în funcţia de premier? Care a fost elementul de interes public? Putea să discute despre capacitatea, pregătirea unei femei nominalizate pentru o funcţie publică, dar aspectul fizic şi asemănarea realizată de el n-a avut nicio relevanţă.

Ecaterina Andronescu a izbucnit ÎN LACRIMI, la România TV, după anunțul DNA: 'Eram penală, nu vreau să spun prin ce am trecut' / FOTO

Eu consider că s-a adus atingere demnităţii umane în acest caz. Şi printr-un singur act se poate atinge acest efect de creare a unei atmosfere ostile degradante la adresa unei persoane. Cristian Tudor Popescu nu e la primul caz în care a fost sancţionat de CNCD. CNCD nu a luat în discuţie subiectul politic al momentului, ci acea caracterizare prin care se bagatelizează, se etichetează sub aspectul fizic şi asemănarea cu un animal a acestei persoane.

Citiţi reacţia lui C. T. Popescu după ce a aflat că CNCD s-a autosesizat. Şi acolo sunt aspecte care nu-s la locul lor într-o exprimare publică. Când face referire că ar fi trebuit să ne sesizeze o organizaţie de protecţie a animalelor pentru că cel mult ar fi putut să aducă atingere imaginii animalului în cauză. Dacă publicul consideră că aceste abordări sunt normale, atunci o să vedem în măsura în care se va ataca în instanţă dacă judecătorul va considera la fel. Argumentele noastre de acum încolo vor fi cuprinse în hotărârea scrisă, motivată. Atunci când discutăm de femei în politică, primul aspect pe care îl facem ne luăm de aspectul fizic, facem asemănări şi nu discutăm de competenţe. De ce nu facem acest lucru în cazul bărbaţilor?", a declarat la Digi24 Csaba Asztalos, preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.