Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Comisiei Juridice, REPROȘURI către Tudorel Toader din cauza lui Kovesi și Augustin Lazăr

www.radu-tudor.ro
Șerban Nicolae

Preşedintele comisiei juridice din Senat Şerban Nicolae a declarat miercuri că ”aşteptarea privind schimbarea Laurei Codruţa Kovesi şi a lui Augustin Lazăr” a fost creată de ministrul Justiţiei şi că PSD nu şi-ar permite să facă o astfel de propunere.

Decizie de ULTIMĂ ORĂ în instanţă: Statul NU va plăti despăgubiri victimelor din Colectiv

”Aşteptarea privind schimbarea Laurei Codruţa Kovesi şi a lui Augustin Lazăr din funcţii în urma raportului de evaluare a creat-o chiar domnul ministru Toader. Nu i-a fost cerută de PSD, nici de lideri, nici de grupurile parlamentare, nici de persoane individuale, pentru că nu şi-ar permite nimeni să facă o asemnea propunere. Nici nu ar putea ministrul Justiţiei să dea curs unei asemenea solicitări. Domnia sa a fost cel care a creat o asemnea aşteptare din perspectiva unei evaluări care a fost judicios întocmită şi cu o concluzie pe măsură. Dar eu am şi spus nu în aceste condiţii şi nu pe decizia CCR s-ar impune revocarea din funcţie a unui şef de parchet sau unei persoane cu funcţie de conducere în ministerul Public. Lucrurile s-au amestecat. Aţi văzut se vobeşte când de câmpul tactic în care se amestecă judecătorii şi procurorii, ceea ce nu mai trebuie în niciun caz acceptat. Am auzit o discuţie legată şi de DIICOT. DIICOT, cel puţin în ultima perioadă sub mandatul procurorului şef Horodniceanu nu a fost implicat în niciun fel de scandal, de dezbatere publică ca o preocupare a siocietăţii, ba din contră, există suficiente temeiuri pentru a crede că lucruirile încep să se schimbe în bine acolo”, a declarat senatorul PSD Şerban Nicolae, conform Mediafax.

Senatorul a spus că ”se îndoieşte” că PSD ar putea retrage sprijinul politic lui Tudorel Toader, însă este de părere că evaluările ar trebui făcute ”mai temeinic” şi ”pe criterii foarte clare”.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.