Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Consiliului Național de Securitate Israelian: 'Am eșuat în misiunea noastră. Egiptul nu a oferit niciun avertisment prealabil cu privire la atacul Hamas'

thestatesman.com
razboi-israel-gaza-hamas

Șeful Consiliului Național de Securitate Israelian, Tzachi Hanegbi, spune că Israelul nu a primit nicio avertizare, așa cum s-a afirmat, din partea Egiptului înainte de atacul distrugător al Hamas.

Hanegbi a recunoscut că a greșit în analizele sale în care afirma că Hamas nu va avea curajul să atace prea curând Israelul.

”Israelul a suferit o lovitură dureroasă. Am eșuat în misiunea noastră și nu există nicio dispută în acest sens. Egiptul nu a oferit Israelului niciun avertisment prealabil cu privire la atacul Hamas.

Am făcut o greșeală în judecata mea când am spus că Hamas nu va îndrăzni să se miște împotriva noastră ani de zile.”, a afirmat Tzachi Hanegbi.

Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, i-a vizitat sâmbătă pe infanteriştii israelieni aflaţi în apropierea Fâşiei Gaza, a anunţat biroul său, iar o înregistrare video care însoţeşte comunicatul îl arată pe acesta spunându-le: "Sunteţi pregătiţi pentru următoarea etapă? Următoarea etapă se apropie", relatează Reuters şi Times of Israel.

Premierul nu a dat detalii în înregistrarea video, care îi arată pe infanterişti dând din cap afirmativ ca răspuns la întrebarea sa.

Premierul Benjamin Netanyahu a vizitat sâmbătă kibbutz-urile Be'eri şi Kfar Azza de la graniţa cu Gaza, două dintre cele mai afectate comunităţi de atacul sângeros al Hamas de săptămâna trecută.

Comunicatul scurt al biroului său, difuzat după plecarea premierului din regiune, spune că Netanyahu "a mers printre ruinele caselor unde au avut loc masacrele teribile".

Premierul a stat de vorbă cu ofiţerii aflaţi în prezent acolo, inclusiv cu şeful batalionului de paraşutişti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.