Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful diplomaţiei americane va vizita în curând Orientul Mijlociu

Business Standard
Antony Blinken

Departamentul de Stat a informat despre faptul că şeful diplomaţiei americane Antony Blinken se va deplasa în Orientul Mijlociu "în următoarele zile", după anunţul privind încetarea focului între Israel şi gruparea islamistă Hamas din Fâşia Gaza, transmite AFP.

Antony Blinken se va întâlni cu omologii săi "israelian, palestinian şi regionali" pentru a "lucra împreună la construirea unui viitor mai bun pentru israelieni şi palestinieni", a precizat Departamentul de Stat al SUA, potrivit agerpres.ro.

"Voi vizita regiunea în următoarele zile şi aştept cu nerăbdare să mă întâlnesc cu ministrul de externe (israelian) şi cu alţi oficiali israelieni, palestinieni şi regionali", a scris pe Twitter Antony Blinken.

Secretarul de stat american a vorbit cu omologul său israelian Gabi Ashkenazi, cu care mai discutase deja în cursul dimineţii de joi, şi a salutat acordul de încetare a focului.

În cadrul conversaţiei, cei doi oficiali "şi-au exprimat recunoştinţa pentru eforturile de mediere ale Egiptului". Rolul Egiptului a fost anterior salutat şi de preşedintele american Joe Biden.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.