Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful DNA își distruge predecesorul: 'Eu n-am găsit cazuri în lucru legate de administrația centrală'

Inquam Photos / Octav Ganea
marius voineag

Procurorul-șef al DNA, Marius Voineag, afirmă că structura de parchet pe care o conduce se concetrează pe dosare de mare corupție, însă lucrurile nu pot fi făcute peste noapte, în condițiile în care, la momentul preluării funcției, Direcția nu avea în lucru niciun dosar care să vizeze administrația centrală. Precedentul șef al DNA a fost Crin Bologa, care a ocupat funcția timp de trei ani.

„Lucrurile nu se pot face peste noapte. Eu n-am găsit cazuri în lucru legate de administrația centrală. Am 10 luni în funcția asta. Adică de la momentul la care tu te gândești să investighezi cauză de mare corupție din administrația centrală, în general aici trebuie să vii cu lucruri în spate. Când nu le ai, nu le ai. E simplu, trebuie să le declanșezi pe undeva. Și acuma, analogia asta cu PNA-ul de acum 20 de ani, nu, nu o gust, nu-mi place. Pentru că știu ce procurori sunt în momentul de față în DNA”, a declarat Voineag într-un interviu pentru G4media, fiind întrebat dacă DNA a adoptat strategia PNA din perioada Năstase, când anchetele vizau doar lideri locali, iar „centrul” era „imaculat”.

Anchetă vizând apropiați ai premierului

Direcția Națională Anticorupție a deschis dosar penal în cazul licitației de 27 de milioane de euro de la Sectorul 3, condus de Robert Negoiță, contract atribuit unei companii din anturajul Sorinei Docuz, fosta soție a primarului și o apropiată a premierului Marcel Ciolacu.

Procurorul șef DNA, Marius Voineag, a declarat că dosarul a fost înregistrat la începutul anului și că procurorul s-a autosesizat din presă, la fel ca în dosarul vaccinurilor. Voineag nu a oferit alte detalii referitoare la persoanele vizate de anchetă, motivând că este vorba de un dosar în lucru.

Care este stadiul dosarului achiziției de vaccinuri

Referitor la ancheta care vizează achiziția de vaccinuri în pandemie, în care sunt urmăriți penal Florin Cîțu și Vlad Voiculescu, procurorul-șef al DNA a precizat că procurorul de caz lucrează în continuare și are un volum mare de documente de analizat. Voineag a respins speculațiile că acest dosar ar avea vreo legătură cu alegerile din acest an.

„DNA va da o soluție în dosarul ăla când va avea tot probatoriul administrat. Când stai și soliciți de la Comisie toată corespondența, când stai și ai de citit mii de pagini de adrese și materiale, tu, ca procuror de caz, eu nu pot să stau să creez o presiune pe procurorul de caz, în niciun caz, cu privire la finalizarea mai repede sau mai încetă a cazului respectiv.

Eu sper să lucreze, lucrează constant. Țin legătura săptămânal cu privire la acest caz. Îmi doresc foarte mult să se lămurească. E un demers judiciar de care era foarte mare nevoie din punctul nostru de vedere și îmi asum cum vă spun asta. Tocmai pentru că e pornit anul trecut, nu l-am considerat niciodată ca fiind în campanie electorală.

Acuma depinde cât durează campania electorală. Dacă durează 3 ani, atunci o să punem pe hold tot 3 ani de zile, nu mai facem nimic. Ideea de bază e că campania electorală e cu precădere cu o lună, o lună, jumate, două înainte de alegeri. Nu ne-am gândit că 10-12 luni înainte de alegeri înseamnă campania electorală”, a mai declarat șeful DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.