Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Jandarmeriei spune ADEVĂRUL despre înarmarea angajaților: 'Încearcă să schimbe un armament din 1974'

www.viata-libera.ro
marș jandarmi

Comandantul Jandarmeriei, Sebastian Cucoş, a declarat marţi că instituţia încearcă de mulţi ani să schimbe echipamentele vechi, în acest sens fiind în derulare mai multe achiziţii pentru scuturi de protecţie, bocanci şi combinezoane, iar în curând vor fi semnate şi contractele pentru achiziţia de armament. Cucoş a subliniat că, deşi se spune ironic că Jandarmeria se înarmează, ea încearcă, de fapt, "să schimbe un armament din 1974”.

"Jandarmeria Romonână nu a mai făcut achiziţii în ceea ce priveşte materialele de protecţie, mijloacele de mobilitate, care sunt deja foarte vechi şi uzate şi care necesită o urgentă înlocuire. E vorba de găsirea unor soluţii pentru achiziţia unor asemenea materiale, inclusiv pe SEAP au fost urcate anunţuri pentru achiziţia de echipamente de protecţie, armament, muniţie. Încercăm de foarte mulţi ani să acoperim acest deficit şi speranţele noastre se vor realiza, într-o formă sau alta, în cel mai scurt timp”, a declarat comandantul Jandrmeriei, conform News.ro.

Citește și: Un cunoscut jurnalist a RĂBUFNIT la adresa PSD, după cererea procurorului general în dosarul Revoluției: 'Ar fi trebuit să lucreze la asta si deveneau eroi'

Sebastian Cucoş a adăugat că mai ales parcul auto este foarte vechi, astfel că maşinile vor fi schimbate etapizat, întâi maşinile mai vechi de 15 ani, apoi cele mai vechi de 10 ani, urmând ca în cinci ani să fie înlocuite toate.

"Am cheltui mai mult dacă am investi în maşinile uzate, decât să cumpărăm unele noi”, a precizat Cucoş.

Şeful Jandarmeriei a mai spus că unele achiziţii sunt deja în derulare, urmând să intre curând în dotarea jandarmilor scuturi de protecţie, combinezoane şi bocanci, iar în curând vor fi semnate şi contractele pentru armament.

Citește și: Situație incredibilă la granițe: Coloanele de camioane se întind pe o distanță inimaginabilă, un record după 1990

"De foarte multe ori s-a pus în discuţie că 'domne’, se înarmează Jandarmeria'. Nu se înarmează Jandarmeria, ci încearcă să schimbe un armament din 1974. Sunt arme vechi, care trebuie schimbate, să trecem şi noi pe calibru NATO, să uniformizăm ceea ce înseamnă dotarea Jandarmeriei”, a subliniat Cucoş.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a spus, marţi, la manifestările de Ziua Jandarmeriei organizate în Parcul Carol, că există înţelegere şi preocupare pentru a acoperi cât mai repede nevoile jandarmilor, susţinând că sunt strategii şi achiziţii în derulare şi declarându-se convinsă că se vor găsi soluţii pentru acoperirea nevoilor. Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, la rândul său, că efectele soluţiilor pe care Guvernul le-a găsit pentru rezolvarea problemelor Jandarmeriei "se vor simţi în perioada următoare”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.