Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful ONU bate cu pumnul în masă și cere aplicarea imediată a armistițiului în Siria: 'E momentul să punem capăt acestui iad pe pământ'

Time
Antonio Guterres

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a făcut apel luni ca rezoluţia adoptată sâmbătă de Consiliul de Securitate privind Siria, prin care se cere un armistiţiu de 30 de zile, să fie "aplicată imediat", relatează AFP, conform agerpres.ro

"Salut adoptarea rezoluţiei, dar mă aştept ca aceasta să fie aplicată imediat (...), pentru ca ajutorul şi serviciile umanitare să fie furnizate imediat (...), pentru a putea alina suferinţele poporului sirian", a declarat Guterres la Geneva, unde are loc o reuniune a Consiliului ONU pentru drepturile omului. 

"Eforturile luptei împotriva terorismului nu primează niciodată", a spus el, în contextul în care Iranul, marele aliat al regimului sirian, a afirmat duminică faptul că ofensiva împotriva grupărilor 'teroriste' va continua în regiunea Ghouta de Est, fief al rebelilor aflat sub asediu.

Sfaturi capitale ale medicilor: Care sunt persoanele cele mai afectate de gerul siberian și cum ne putem proteja de aerul polar


Locuitorii din această regiune aşteaptă în continuare armistiţiul cerut în unanimitate prin rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU. 

"Rezoluţiile Consiliului de Securitate nu au sens decât dacă sunt efectiv respectate", a spus Guterres. "Naţiunile Unite sunt pregătite să facă ceea ce este nevoie", a adăugat el. 

"Ghouta de Est, în special, nu poate aştepta. Este momentul să punem capăt acestui iad pe pământ", a insistat el. 

Cel puţin 10 civili au fost ucişi luni în regiunea Ghouta de Est în Siria, în noi raiduri aeriene şi tiruri cu rachetă ale regimului, conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.