Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Pro TV îl apără pe Măruță, după scandalul violului din Vaslui

catalin maruta

Șeful Pro TV, Aleksandras Cesnavicius, a explicat, pentru Hotnews, că echipa ”La Măruță” nu a greșit cu nimic atunci când a intervievat-o pe victima violului din Vaslui și i-a dezvăluit identitatea, întrucât Pro TV ar fi acționat ”incorect” dacă nu i-ar fi oferit, ”la cerere”, șansa de a vorbi.

De asemenea, Cesnavicius a spus că atât scandalul izbucnit după emisiunea ”La Măruță” în care a apărut victima unei agresiuni sexuale, cât și controversele stârnite de Mihaela Rădulescu au fost ”subiecte supraîncălzite de presă la vremea lor”.

”Echipă "La Măruță" a procedat corect, semnând acordurile, explicând clar și deschis atât mamei, cât și victimei cum se va derula interviul și realizând intervenția într-un mediu sigur cu care familia a fost de acord - casă lor. Interviul cu tânără femeie și cu mamă să a fost realizat în condiții de completă legalitate, iar pentru Pro TV, că stație TV și platformă de comunicare, ar fi fost incorect să nu oferim, la cerere, șansa că ele să vorbească”, a spus șeful Pro TV pentru Hotnews.

Mai mult, șeful Pro TV a precizat că garantează angajamentul echipei postului de televiziune de a respectat standardele jurnalistice și de etică profesională.

”Garantez în privința angajamentului echipei Pro TV de a respecta cele mai înalte standarde de jurnalism și etică profesională, care stau la bază activității noastre și sunt parte din ADN-ul acestui brand. Regretăm toate situațiile ce generează acest tip de dezbateri publice, dar tot timpul publicul trebuie să înțeleagă întregul context real, înainte să judece ceva”, a mai spus Cesnavicius.

Totodată, Cesnavicius a spus că înțelege ca manager contextul și legitimitatea unei abordări jurnalistice precum cea făcută de echipa emisiunii ”La Măruță”.

”Ca om, am toleranță zero la abuzurile de orice fel. Ca manager, văd faptele și contextul și înțeleg legitimitatea unei abordări jurnalistice.  Curajul unei tinere de a apărea în public, după un eveniment tragic, ar trebui receptat de către public drept o învățătura: o experiență nefericită nu este capătul drumului și comunitatea poate să te sprijine. Sunt exemple internaționale puternice de femei puternice precum Ashley Judd, Teri Hatcher, Madonna, Oprah Winfrey sau Mary J. Blige care au vorbit public, pe față, despre faptul că au fost abuzate și care le-au motivat pe mii de alte femei să iasă și să-și spună povestea. Ne-am dori ca publicul din România să-și unească mai degrabă forțele și să manifeste sprijin pentru victimele abuzurilor și pentru familiile acestora și mai puțin să dezbată vinovății”, a subliniat șeful Pro TV.

În ceea ce privește posibilitatea unei sancțiuni pentru Cătălin Măruță, realizatorul emisiunii ”La Măruță”, șeful Pro Tv a spus că nu a existat nicio greșeală pentru a fi sancționat.

”Echipa implicată nu a făcut nicio greșeală profesională, au urmat procedura și deține toate dovezile în acest sens. Judecând moral sau etic această situație, nu putem învinovăți pe nimeni că a decis să ofere, la cererea victimei, platforma publică de a vorbi”, a spus Cesnavicius.

Fata violată din Vaslui a apărut la postul de televiziune Pro Tv, fără a i se proteja identitatea. Tânăra şi mama acesteia au intrat în direct în emisiunea "La Măruţă", fata vorbind despre drama pe care o trăieşte.

În urma difuzării programului, CNA a primit nouă sesizări de la telespectatori nemulţumiţi de faptul că în emisiune imaginea fetei nu a fost protejată.

Cătălin Măruța a precizat că fata a fost cea care a dorit să intre în direct și totul s-a realizat în deplină legalitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.