Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful serviciilor secrete din Rusia: nu avem un nou Război Rece, este chiar destul de fierbinte

blacknews.ro
Serghei Narîşkin

Şeful Serviciului de Informaţii Externe al Rusiei (SVR), Serghei Narîşkin, a explicat că nu se poate discuta despre un ”nou Război Rece”, asta pentru că situația dintre Rusia și Occident a atins un punct ”destul de fierbine”.

“Politicienilor şi comentatorilor din Occident le place să numească ceea ce se întâmplă ‘un nou Război Rece’. Se pare că paralelele istorice nu sunt pe deplin potrivite aici”, a afirmat Narîşkin, conform declaraţiei sale postate pe site-ul SVR.

“Numai şi pentru faptul că în a doua jumătate a secolului al XX-lea Rusia a luptat cu Occidentul la distanţe îndepărtate, iar acum războiul a ajuns chiar la graniţele Patriei noastre. Deci, pentru noi, cu siguranţă nu este ‘rece’, ci destul de ‘fierbinte'”, a declarat el, scrie Radu Tudor, pe blogul personal.

Pentru Rusia, a afirmat Narîşkin, citat de TASS, actualul conflict din Ucraina este “un motiv întemeiat pentru a efectua o revizuire aprofundată a regulilor şi obligaţiilor juridice internaţionale pentru a dezvolta modalităţi fundamental noi de relaţii cu Occidentul şi cu întreaga lume”.

“Războiul din spaţiul postsovietic, dacă cineva nu a observat, nu încetează de 30 de ani, iar acum Rusia are o şansă reală să pună capăt acestui lucru”, a declarat şeful SVR, potrivit agenţiei de presă ruse, preluate de Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.