Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful serviciilor secrete din Ucraina dă asigurări: Rusia nu va folosi arme nucleare. Varianta Belarus, o diversiune

Krylo Budanov

Şeful Direcţiei Principale de Informaţii (GUR) din Ministerul Apărării de la Kiev, Kirilo Budanov, a declarat că rușii nu vor lua decizia de a folosi arme nucleare în războiul declanşat împotriva Ucrainei, fiindcă înțeleg că acest lucru va duce la prăbușirea statului lor.

Într-un interviu pentru The Washington Post, Budanov a remarcat că o lovitură nucleară ar duce nu numai la înfrângerea militară a Rusiei, ci și la dezintegrarea acesteia.

Discursul lui Budanov este, evident, în direcția că Ucraina ”trebuie să facă totul pentru a se asigura că Crimeea se întoarce acasă până la vară”.

În același timp, el susține că recuperarea Crimeei nu-l va determina pe Vladimir Putin să folosească arme nucleare.

”Totul a început în Crimeea în 2014, totul se va termina acolo. Aceasta este o tactică de a speria Vestul. Rusia este o țară de la care te poți aștepta la multe, dar nu la o prostie, de-a dreptul. O lovitură nucleară va duce nu numai la înfrângerea militară a Rusiei, ci și la prăbușirea acesteia. Și ei știu foarte bine acest lucru", a adăugat șeful GUR.

În ceea ce privește varianta ca Rusia să reia ofensiva de pe teritoriul Belarusului, Budanov a numit o astfel de dezvoltare a evenimentelor drept una improbabilă. Potrivit acestuia, Federația Rusă încearcă pur și simplu să distragă atenția și de a diviza dispunerea  pe front a trupelor ucrainene.

Așa cum cum evaluează și Institutul pentru Studierea Războiului, Federația Rusă va încerca în următoarele șase luni să efectueze o nouă încercare de ofensivă decisivă, cel mai probabil în regiunea Luhansk.

”Rusia are aproximativ 326 de mii de militari pe frontul din Ucraina”, avertizează șeful GUR.

De-a lungul anului trecut, șeful GUR a lansat o serie de declarații privind cursul războiului.

De exemplu, pe 29 octombrie, el a prezis că operațiunea de dezocupare a Hersonului va dura până la sfârșitul lunii noiembrie. Tot în octombrie, Budanov spunea că în timpul iernii războiul va intra într-o fază de stagnare.

De asemenea, la începutul lunii noiembrie, Budanov anunța că se apropie perioada decisivă a războiului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.