Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful serviciilor secrete din Ucraina, vânat intens de Rusia. De câte ori a încercat Putin să-l omoare și de ce

www.defenseromania.ro
Budanov servicii militare ucraina

Apar informații incredibile despre Kirilo Budanov, șeful Serviciului de Informații pentru Apărare al Ucrainei. Se pare că directorul GUR a scăpat din cel puțin 10 tentative de asasinat, potrivit unor surse citate de Ukrainska Pravda.

Publicația The Washington Post, citând „o persoană apropiată lui Budanov”, scrie că șeful Serviciului de Informații al Armatei ucrainene a fost vizat, în ultimii ani, de cel puțin 10 încercări de asasinat.

„În 2019, o bombă a fost plasată sub mașina lui, dar a fost detonată prematur. Au fost cel puțin 10 tentative de asasinat”, susține un apropiat al lui Budanov, acesta din urmă locuind în biroul său.

Șeful Serviciului de Informații Militare al Ucrainei ar fi principalul vinovat pentru distrugerea podului care leagă Rusia de Crimeea în ochii Kremlinului, motiv pentru care Budanov este o țintă continuă.

Totuși, directorul GUR este întrecut la numărul tentativelor la viața sa de chiar președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cel puțin așa susțin oficialii ucraineni. De la începutul războiului, liderul de la Kiev ar fi supraviețuit la peste 12 tentative de lichidare de către forțele ruse de la începutul războiului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.