Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Egipt: Lovituri aeriene ale armatei egiptene în nordul peninsulei Sinai, după atentatul comis vineri

egipt sinai atentat

Armata egipteană a anunţat sâmbătă că a lansat lovituri aeriene în nordul peninsulei Sinai, la o zi după un atac comis de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) contra unui post de control militar, acţiune soldată cu moartea a 12 soldaţi, relatează AFP. 

Nordul peninsulei Sinai este zona din Egipt în care acţiunile jihadiştii SI cauzează cele mai mari pierderi în rândul forţelor de securitate egiptene, după ce armata l-a destituit, în 2013, pe preşedintele islamist Mohamed Morsi. 

Atacul comis vineri a avut loc în regiunea Bir al-Abd, o zonă relativ ocolită de violenţe, situată la vest de Al-Arish, reşedinţa regiunii Sinaiul de Nord. El a fost revendicat de aripa egipteană a grupării SI. 

''Mai multe formaţiuni ale armatei aerului au decolat, sâmbătă în zori, pentru o misiune de recunoaştere a ţintelor şi pentru a desfăşura lovituri aeriene concentrate, care au durat trei ore'', a anunţat Înaltul comandament al armatei egiptene, într-un comunicat de presă. 

În octombrie 2015, gruparea Stat Islamic a revendicat un atentat cu bombă contra unui avion cu turişti ruşi, după decolarea acestuia din staţiunea Sharm el-Sheikh, situată în estul Egiptului. Atentatul s-a soldat cu 224 de morţi. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.