Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Egiptul anunță acordarea de licenţe pentru explorarea a opt perimetre de petrol şi gaze în Mediterană

Pixabay
sonda petrol

Egiptul a anunţat luni acordarea de licenţe pentru explorarea a opt perimetre de petrol şi gaze în Mediterană, deşertul occidental şi Golful Suez, unui număr de şapte companii, dintre care şase internaţionale, care s-au angajat să investească cel puţin 250 milioane de dolari, relatează agenţia EFE.

Companiile Sipetrol (Chile), Eni (Italia), BP (Marea Britanie), Apex International (SUA), Ina Nafta (Croaţia), United Energy (China) şi Energy Egypt (Egipt) au câştigat licitaţia, care s-a desfăşurat online, a anunţat ministrul Petrolului şi Resurselor Naturale din Egipt, Tarek al Mulla, conform unui comunicat al ministerului de resort.

Potrivit sursei citate, cele opt perimetre (două în Mediterană, patru în deşertul occidental din Egipt şi două în Golful Suez) au împreună o suprafaţă de 12.300 kilometri pătraţi şi companiile care au câştigat licitaţia vor investi minimum 250 milioane de dolari în această fază de explorare, pentru forarea a cel puţin 33 de puţuri.

"În contextul condiţiilor globale actuale relaţionate cu pandemia de coronavirus, această licitaţie a avut rezultate pozitive care conduc la o creştere a investiţiilor", a subliniat al Mulla, potrivit Agerpres.ro.

Egiptul a înregistrat o serie de descoperiri de petrol şi gaze în ultimii ani, evidenţiindu-se zăcământul Zohr, cea mai mare descoperire din Mediterană, operat în proporţie majoritară de ENI.

Zăcământul de gaze naturale se află la 190 kilometri nord de oraşul Port Said (nord-vest) şi, potrivit companiei, are un potenţial de peste 850 miliarde metri cubi de gaze, ceea ce echivalează cu 5,5 miliarde barili.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.