Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ekaterina Poistogova riscă să piardă medalia de argint (800 m) de la JO 2012

b1.ro
medalie de aur

Atleta rusă Ekaterina Poistogova-Guliyev, care acum reprezintă Turcia, riscă să piardă medalia de argint cucerită la JO 2012 în proba de 800 m, după ce a primit o suspendare de patru ani pentru dopaj din partea Federaţiei ruse de atletism (RusAF), transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Poistogova-Guliyev, 33 ani, a fost găsită vinovată de utilizarea sau tentativa de utilizare de substanţe interzise şi a primit o suspendare de patru ani, iar toate rezultatele ei dintre ilie 2012 şi octombrie 2014 sunt anulate.

Conform comunicatului RusAF, sancţiunea a fost impusă pentru infracţiuni comise în 2012 şi 2013 conform datelor de la laboratorul antidoping din Moscova.

În finala olimpică de la Londra, din 12 august, Poistogova s-a clasat pe locul trei, dar medalia ei a devenit mai strălucitoare după ce învingătoarea, rusoaica Maria Savinova, a fost găsită vinovată de dopaj.

Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) a recomandat o suspendare pe viaţă pentru Poistogova-Guliyev şi retragerea medaliei de la Londra, în 2015, ca urmare a investigaţiei privind sistemul de dopaj sponsorizat de stat în atletismul rusesc.

În 2017, Tribunalul de arbitraj sportiv (TAS) a dictat o suspendare de doi ani, dar rezultatele ei au fost anulate abia începând cu octombrie 2015, ceea ce i-a permis să-şi păstreze medalia olimpică.

Decizia finală privind acea medalia olimpică de argint rămâne în mâinile Comitetului Internaţional Olimpic, care nu a reacţionat deocamdată.

Dacă Poistogova-Guliyev pierde medalia, atunci aceasta va reveni kenyenei Pamela Jelimo, iar americanca Alysia Montano va intra în posesia celei de bronz.

În acea cursă olimpică de 800 m, trei sportive din Rusia au avut probleme cu dopajul: Savinova, Poistogova-Guliyev şi Elena Arjakova, clasată pe locul şase.

Poistogova-Guliyev are o suspendare doar până în 2026, deoarece ea a ispăşit deja doi ani prin decizia TAS, a precizat RuSAF.

RusAF a anunţat şi suspendarea lui Nikolai Ciavkin, specialist al probei de 3.000 garduri, timp de doi ani şi şase luni pentru infracţiuni legate de dopaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.