Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

El este primarul care îl susține și pe Victor Ponta, și pe Klaus Iohannis

O scrisoare de susţinere a candidatului PSD la alegerile prezidenţiale, Victor Ponta, semnată de primarul comunei Preuteşti, Ion Vasiliu, s-a transformat, peste noapte, într-o scrisoare de susţinere a candidatului ACL, Klaus Iohannis, formatul scrisorii fiind asemănător, cu aceeaşi poză şi cu semnătura edilului. Incidentul s-a consumat înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale, în comuna Preuteşti, iar primarul Vasiliu a depus o plângere penală pentru fals.

„Scrisoarea de susţinere a candidatului Victor Ponta a fost falsificată la câteva ore după ce a fost împărţită prin comună, peste noapte. Este un mod josnic prin care s-a încercat ca oamenii să fie duşi în eroare, iar acţiunea este una cu conotaţie penală, pentru că mi s-a falsificat semnătura”, a declarat primarul Ion Vasiliu.

Dacă în scrisoarea reală mesajele sunt oarecum clasice pentru o campanie electorală („singurul candidat care a scăzut taxe în România”, „singurul candidat cu experienţă în conducerea României”, „vă spun cu toată încrederea că este în avantajul comunităţii noastre să îl votăm pe Victor Ponta Preşedinte”), în cealaltă scrisoare mesajele sunt scrise pe „colţul mesei”.

„Eu, Vasiliu Ion, ca primar al comunei Preuteşti, vă rog să votaţi un adevărat preşedinte care ne duce spre Germania şi America, nu unul ca Victor Ponta, care ne va duce spre Rusia lui Putin, adică spre foamete. Eu ca primar vă mai spun un singur lucru: dacă iasă Victor Ponta preşedinte va graţia pe toţi puşcăriaşii, toţi hoţii care au distrus şi furat ţara, va mări de opt ori impozitele la pământ, de trei ori impozitele pe case şi ne va tăia subvenţiile la animale”, scrie în scrisoarea falsă a primarului din Preuteşti.

Ion Vasiliu, care s-a înscris în PSD profitând de ordonanţa privind migraţia politică, fiind anterior membru PNL şi candidând la primărie din partea USL, a declarat că speră ca astfel de acţiuni să nu se mai repete şi înainte de turul II al alegerilor.

În ciuda manevrei cu scrisoarea falsificată, Victor Ponta a câştigat zdrobitor primul tur al alegerilor la Preuteşti. Candidatul PSD a obţinut 69,36% din voturi, în timp ce Iohannis a obţinut doar 15,24% din voturi, scrie presa locală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.