Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

El Salvador a adoptat o legislație care creează un Bitcoin Trust de 150 de milioane de dolari cu investiții în bancomate și utilizarea portofelului 'Chivo

newsweek.com
Nayib Bukele presedinte el salvador

Guvernul din El Salvador a rezervat 23,3 milioane de dolari pentru lansarea bancomatelor criptografice și 30 de milioane de dolari pentru a stimula utilizarea portofelului „Chivo” susținut de stat. Adunarea Legislativă din El Salvador a adoptat o legislație care creează un Bitcoin Trust de 150 de milioane de dolari și sprijină dezvoltarea infrastructurii și serviciilor criptografice în întreaga țară.

Proiectul de lege a fost adoptat marți, 64 de oficiali votând în favoarea și 14 care s-au opus creării trustului. Încrederea este concepută pentru a facilita conversia Bitcoin ( BTC ) în dolari americani și pentru a sprijini implementarea infrastructurii tehnologice vitale care să permită adoptarea pe scară largă a activelor criptografice.

Vestea vine cu doar o săptămână înainte ca controversata lege bitcoin a țării să fie aplicată . Legislația iminentă va recunoaște BTC ca mijloc legal de plată în El Salvador și urmează să intre în vigoare marți. În prezent, dolarii SUA sunt folosiți ca mijloc legal de plată în țară.

Banca de Dezvoltare din El Salvador (Bandesal) a fost numită pentru a supraveghea funcționarea trustului.

Cele 150 de milioane de dolari vor fi redirecționate din împrumutul de 500 de milioane de dolari al țării cu Banca Centrală Americană pentru Integrare Economică (CABEI). Împrumutul CABEI a fost inițial luat în scopul redresării economice pentru întreprinderile mici și mijlocii, transmite cointelegraph.com

Dintre aceste fonduri, 23,3 milioane de dolari sunt alocați pentru a sprijini instalarea bancomatelor criptografice susținute de guvern - permițând cetățenilor locali să facă schimburi între Bitcoin și USD. Dar 30 de milioane de dolari au fost desemnați și pentru a oferi stimulente pentru a încuraja adoptarea portofelului digital al guvernului, Chivo.

În iunie, președintele Nayib Bukele a anunțat că guvernul va distribui Bitcoin în valoare de 30 USD pentru fiecare adult salvadorian care descarcă portofelul Chivo. Cu toate acestea, populația actuală a El Salvador este de 6,5 milioane, sugerând că guvernul fie consideră că adoptarea va fi mai mică, fie că nu a alocat suficient Bitcoin pentru a circula.

În știrile conexe, miercuri, tokenizarea activelor și compania de infrastructură financiară Koibanx au anunțat că a semnat un acord cu guvernul din El Salvador pentru a dezvolta infrastructura valutară digitală a țării, cu blockchain-ul open-source Algorand la bază.

Legea Bitcoin din El Salvador a fost întâmpinată cu unele critici serioase și scepticism din partea organizațiilor internaționale și a propriilor cetățeni.

Ministrul Economiei, María Luisa Hayém Brevé, a declarat că guvernul se concentrează pe educația criptomonedelor și pe utilizarea stimulentelor criptografice ca mijloc de a calma cantitatea mare de incertitudine din populația sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.